Volledig scherm
© Facebook / Jeroen Gebbing

Jeroen uit Borne wil beelden vernielers Porsche online zetten

LICHTENVOORDE/ BORNE - Jeroen Gebbing (33) wil de daders van het vernielen van zijn peperdure Porsche online zetten. Ze smeten een damesfiets op de motorkap en lieten twee banden leeglopen. Ze zijn gefilmd.

Hij moest zondagavond wel twee keer kijken. Ligt er nu echt een fiets op de motorkap? Jeroen Gebbing parkeerde zijn Porsche uit 2010, nieuwwaarde 210.000 euro, in een weiland van camping Beusink. Hij rekende een tientje af.

Zwarte Cross

De Bornenaar en zijn vrienden liepen vandaar naar het Zwarte Cross-terrein. Ze hadden een prachtige middag, tussen 65.000 andere festivalbezoekers.

De terugkeer werd een flinke domper. De lak van de Duitse bolide was behoorlijk beschadigd. Schade: zeker een paar duizend euro. ,,Doordat ik zelf de publiciteit heb gezocht en deze vernieling op mijn Facebook-pagina heb gezet, krijgt deze auto wel een stempel.’’

De ingehuurde parkeerwacht van de camping meldde de vernieling bij de politie. Agenten komen niet voorrijden, ook niet voor een gebutste Porsche. ,,Dat is nu eenmaal de gang van zaken.’’ Gebbing kon via internet aangifte doen.

Toen hij uit het weiland reed en op asfalt kwam, voelde hij de auto naar rechts trekken. Bij een tankstation zag de Tukker dat twee ventieldopjes verdwenen waren en de rechter voor- en achterband leeg gelaten waren.

Schade

De autoverkoper zegt goed verzekerd te zijn. Hij meldt de schade bij zijn verzekeringsmaatschappij. ,,Die beslist of vervolgstappen worden genomen, zoals naar de verhuurder van de parkeerplaats.’’

Hij hoopt dat de daders spijt krijgen en zichzelf bij hem melden. Gebbing had al eerder een camera op zijn dashboard geplaatst. Het apparaat stond in de parkeermodus; bij beweging aan de voorkant van de auto wordt gefilmd, na vier minuten schiet de camera in de sluimerstand. De Porsch-vandalen zijn herkenbaar gefilmd, zegt Jeroen. Hoeveel er in beeld komen? ,,Een paar.’’ Als zij zich na morgen niet hebben gemeld, overweegt de Twentenaar de beelden online te zetten. 

Volledig scherm
© Facebook / Jeroen Gebbing