Volledig scherm
Saxion-lector Marjolein den Ouden met haar VIVA400-award, die ze won in de categorie Techtalenten. © Cees Elzenga/hetoog.nl

Lector Saxion en practor ROC van Twente wint VIVA400-award

ENSCHEDE - Lector Marjolein den Ouden van hogeschool Saxion heeft een VIVA-award gewonnen. Ze kreeg de onderscheiding vanwege haar inspanningen om nieuwe technologieën geaccepteerd te krijgen in de gezondheidszorg en welzijn.

Het vrouwenblad Viva reikte donderdag voor de twaalfde keer de Viva400-awards uit. Daarvoor worden 400 vrouwen genomineerd die zich in het afgelopen  jaar op hun terrein succesvol hebben getoond. Den Ouden won de prijs, in de vorm van een beeldje,  in de categorie Techtalenten. In totaal werden zeven awards uitgereikt.

Valse bescheidenheid

De 33-jarige Den Ouden, geboren in Nijverdal en woonachtig in Lochem,  is sinds een jaar hoogleraar Technology, Health & Care aan de hogeschool Saxion in Enschede. Een jaar langer is ze ook al practor Zorg en Technologie aan ROC van Twente. Ze ziet de onderscheiding als een steuntje in de rug van alle vrouwen. „Want vrouwen zien nog niet altijd hun eigen talenten en mogelijkheden. Uit een soort van valse bescheidenheid.”