Volledig scherm
© thinkstock

Lenscentrum in Hengelo blijft toch open

HENGELO - Het Lenscentrum in het Hengelose ziekenhuis van de ZGT blijft toch open. Het maakt dankzij een overname van de landelijke keten Visser Contactlenzen een doorstart.  

Begin deze maand werden alle patiënten van het centrum nog afgebeld; vrijdag 12 april zou het centrum sluiten. In het centrum kan men terecht voor reguliere en specialistische contaclenzen. Vooral voor die laatste groep was de sluiting problematisch.

Per direct

De oogartsen van de ZGT zijn blij met de doorstart.  „Cliënten kunnen per direct weer terecht binnen ZGT-locatie Hengelo”, zegt oogarts Tom Bakx. „Er zal contact worden opgenomen met de cliënten waarvan de afspraken eerder zijn afgezegd.”

Lenscentrum Hengelo is een onderneming van twee in Hengelo werkzame ZGT-oogartsen. In de toekomst zal de nieuwe vestiging van Visser Contactlenzen zijn plaats krijgen op de Zorgboulevard van ZGT-Hengelo. Tot die tijd kunnen cliënten terecht op de vertrouwde locatie , de polikliniek Oogheelkunde.

5.000 mensen

Visser Contactlenzen is een optiekbedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het aanmeten van contactlenzen op medische indicatie. Het bedrijf is momenteel binnen 26 andere ziekenhuizen in Nederland gevestigd.

Ongeveer 5000 mensen maken gebruik van het centrum. Van deze groep konden 2000 cliënten bij een sluiting bij een reguliere opticien terecht (zachte lenzen). De overigen zouden op zoek moeten naar een optomitrist, of een speciaal zaak.