Volledig scherm
De traumahelikopter landt in Overdinkel © News United/Dennis Bakker

Losser neemt geen maatregelen bij vijver na verdrinking

LOSSER - De gemeente gaat Losser gaat na het verdrinkingsdrama dinsdagavond geen maatregelen nemen bij de rententievijver in Overdinkel. In de vijver aan de rand van het dorp verdronk de 7-jarige Robel. 

Overdinkelaars zeggen dat er vaak kinderen spelen en bij mooi weer dan ook wel het water in gaan om te zwemmen. Dinsdagavond werd dat de 7-jarige jongen uit Losser fataal. Hij is een kind van een vluchtelingengezin uit Eritrea, dat sinds een jaar hier woont. Een traumahelikopter werd ingeschakeld om hem te redden, maar dat mocht niet baten. Sommige buurtbewoners zeggen dat zij de plas gevaarlijk vinden. 

Niet om te zwemmen

„De plas en het gebied zijn ingericht als wandelgebied. Maar niet zodanig dat het uitnodigt om het water in te gaan, bijvoorbeeld om te zwemmen”, zegt Ton Kamp, als woordvoerder van de  gemeente Losser. Hij wijst er op dat er heel veel vergelijkbare plassen in Nederland bestaan. „Die allemaal omrasteren is geen optie.” Maar ook in het plaatsen van bijvoorbeeld een waarschuwingsbord ziet Losser niets. „Over het algemeen lezen kinderen van zeven die borden niet. Dat creëert alleen een schijnveiligheid.” 

De vijver is maximaal anderhalve tot twee meter diep. Bij hoge waterstand loopt het water naar een nabij gelegen Wadi. De gemeente zegt de familie waar nodig te willen helpen om dit verdriet te verwerken. Ook de hulpverleners dinsdag ter plaatse kunnen slachtoferhulp krijgen.