Man uit Nijverdal (31) komt om het leven bij ongeval op N35

HAARLE - Bij het ongeval op de N35 bij Haarle is woensdagochtend een 31-jarige man uit Nijverdal om het leven gekomen. Het slachtoffer zat als passagier in een bestelbus die frontaal in botsing kwam met de oplegger van een vrachtauto. De Nijverdaller overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Het ongeval gebeurde woensdagochtend omstreeks 05.20 uur. Een vrachtauto komende vanaf Raalte, reed in de richting van Nijverdal. Ter hoogte van Rendac sloeg het voertuig linksaf. De oplegger van de vrachtauto stond op dat moment echter nog op de N35. „Vermoedelijk is de bestuurder van de vrachtwagen te vroeg afgeslagen, stond ie stil en is ie gaan kijken: kan ik hier draaien? Maar onderzoek moet dat verder uitwijzen”, aldus een woordvoerster van de politie. 

Mist

Dat de bestuurder van de vrachtauto mogelijk de verkeerde afslag nam, komt waarschijnlijk door de mist. De bestuurder van het bestelbusje heeft, vermoedelijk óók door de mist, de oplegger niet gezien en knalde er tegenaan. De bestuurder is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de vrachtwagen bleef ongedeerd.

De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie (VOA) heeft na het ongeval urenlang onderzoek gedaan naar de oorzaak van de aanrijding. Vanwege het politieonderzoek zat de weg tot 11.00 uur dicht. Verkeer werd omgeleid. 

Het onderzoek naar de toedracht is nog niet afgerond. „Het vermoeden dat de mist een rol heeft gespeeld, is onderdeel van het onderzoek. Er moeten onder meer nog getuigen worden gehoord en er wordt sporenonderzoek gedaan.”

In deze regio was in de ochtendspits sprake van zeer dichte mist. Vliegbasis Twente meldde om 06.00 uur een zicht van slechts 35 meter.

Derde dodelijke ongeval

Volledig scherm
© News United/Bert Kamp

Met het verongelukken van de 31-jarige man uit Nijverdal woensdagochtend, komt het aantal dodelijk ongevallen op de N35 bij Haarle dit jaar al op drie.

Op 2 januari verongelukte een 39-jarige man uit Amsterdam op de weg tussen Nijverdal en Raalte. Twee weken later kwam een 73-jarige vrouw uit Nijverdal om het leven nadat ze frontaal in botsing kwam met een ander voertuig.

De VVD-fractie van Hellendoorn vindt dat de gemeente en Rijkswaterstaat meer aandacht moeten besteden aan de verkeersveiligheid op de N35, zo zei de partij vorige maand.

Tweede ongeval

Ook op de A35 bij Knooppunt Buren ging het woensdagochtend mis. In de bocht naar de A1 richting de IKEA raakte een automobilist de macht over het stuur kwijt. De bestuurder kwam daarbij met zijn voertuig op de kop in de sloot terecht. Brandweer en ambulancepersoneel hebben het slachtoffer uit het voertuig gehaald.

Op de A1 bij Bornerbroek ging het eveneens mis. Daar kwamen twee voertuigen met elkaar in botsing. Ten minste één persoon raakte daarbij lichtgewond.

Ongeval op A35 bij Knooppunt Buren
Volledig scherm
Ongeval op A35 bij Knooppunt Buren © News United/Jack Huygens