Jill Roord heeft gescoord en Oranje de bevrijdende 1-0 bezorgd. Het feest kan beginnen.
Volledig scherm
Jill Roord heeft gescoord en Oranje de bevrijdende 1-0 bezorgd. Het feest kan beginnen. © BSR Agency

Matchwinner Jill Roord: ‘Wat een opluchting’

LE HAVRE – Opluchting en enorme blijdschap. Die gevoelens kwamen boven bij Jill Roord toen ze Oranje dinsdagmiddag ver in blessuretijd met een rake kopbal de overwinning bezorgde.

Dat zei de Oldenzaalse international direct na afloop van de 1-0 zege van de Oranje Leeuwinnen op Nieuw-Zeeland in de openingswedstrijd van het WK Vrouwenvoetbal in Frankrijk.

,,Ik zag die bal komen en toen wist ik: die bal kop ik erin”, glunderde de Twentse speelster, die een kwartier voor tijd in het veld was gekomen voor Jackie Groenen. Ze kreeg de assist van een andere invalster: Lineth Beerensteyn die in de 87e minuut Shanice van der Sanden verving. Beerensteyn werd weer bediend door de derde invalster Merel van Dongen, die er na 71 minuten in was gekomen voor Kika van Es.

Maar invalster Roord mocht de droomgoal maken en kreeg na afloop alle lof over zich heen: ,,Natuurlijk ging ik het veld en hoopte ik te gaan scoren. We speelden niet goed, kregen veel kansen maar die gingen er niet in. We begonnen m ook best te knijpen. Maar gelukkig maakte ik alsnog de 1-0. Wat een opluchting, geweldig mooi.”

Voor Jill Roord is de winnende goal op het WK een enorme bevrijding. De Twentse is al jaren lang de nummer twaalf van Oranje en wil niets liever dan een basisplaats. Maar ze moet opboksen tegen het sterke middenveld van de Leeuwinnen (Spitse, Van der Donk, Groenen)