Volledig scherm
© ANP

Medewerkers Tuunte kunnen doorwerken met behoud van salaris

ENSCHEDE - De 250 medewerkers van het failliete Tuunte kregen vrijdag een ontslagbrief in de bus. Met UWV is geregeld dat ze vooralsnog met behoud van salaris doorwerken in de ruim veertig winkels.

Dumpen personeel

“Het ontslag is beroerd nieuws voor de mensen. Het maakt wel de vrij voor een mogelijke doorstart. Als het zover komt, moet dat wel leiden tot een eerlijk baanbehoud. Niet zelden wordt een doorstart gebruikt om oudere en duurdere werknemers te dumpen”, aldus bestuurder Willem Kruithof van CNV Vakmensen.

Controle

Hij kondigt aan dat de vakbonden daar ‘bijzonder scherp op willen toezien’. “Mocht Tuunte Fashion een doorstart maken, dan moeten niet alleen de schuldeisers, maar ook de nu ontslagen werknemers daar baat bij hebben. We ondersteunen de werknemers bij de controle op een juiste afwikkeling van het faillissement. De werknemers kunnen ook gebruik maken van loopbaancoaches van Loopbaansupport Detailhandel. Deze coaches kunnen ontslagen werknemers uit de detailhandel kosteloos helpen bij het vinden van nieuw werk."