Volledig scherm
Genodigden bij het nieuwe zonnepark van Twence. © Leo van Raaij

Nieuw zonnepark Twence officieel geopend

HENGELO/ENSCHEDE Bij Twence is woensdag het zonnepark Tienbunderweg officieel geopend. Er werd al stroom geleverd, onder andere aan groene stroomleverancier Qurrent. Het grootste zonnepark van Twente omvat 11.000 panelen.

Wethouder Harry Scholten van Hof van Twente, tevens voorzitter van de werkgroep ‘Twence als duurzaamheidsbevorderaar’, zei er trots op te zijn dat er nu ook daadwerkelijk iets zichtbaar wordt van de energietransitie. „We moeten langzaamaan niet meer alleen praten over de verduurzaming. We moeten nu ook dingen laten zien”, aldus Scholten.

60.000 panelen

Binnenkort wordt nog meer zichtbaar. Net buiten de hekken van het Twence-hoofdterrein, langs de A35 aan de Oude Hengelosedijk, komt een park van 60.000 zonnepanelen. Begin volgend jaar start de bouw.

0,34 procent

Daarmee neemt het aandeel van zonne-energie in de Twentse productie van duurzame energie enorm toe. Bezien op de totale energievraag blijft die echter marginaal. 0,34 procent van de Twentse energievraag wordt momenteel geleverd door zonnepanelen.