Volledig scherm
© Annina Romita

Nody Holkamp ziet meedoen voor PVV Enschede wel zitten

ENSCHEDE – De beoogde lijsttrekker van Forza Enschede, Nody Holkamp, heeft er wel oren naar om namens de PVV een gooi te doen naar de gemeenteraad in 2018. Hij acht de kans om een rol van betekenis te kunnen spelen via de PVV namelijk ‘wezenlijk groter’ dan met Forza, die hij nota bene zelf in Enschede van de grond wil tillen.

Vrijdag maakte de partij van Geert Wilders bekend in Enschede, Almelo en Twenterand mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Die gemeenten worden het meest kansrijk gezien, kijkend naar de score bij de laatste verkiezingen. De partij gaat nu op zoek naar kandidaat raadsleden. Holkamp hoopt dat de PVV dat waarmaakt. In dat geval ziet hij eigenlijk niet meer echt een rol voor Forza.

Gedachtengoed

“Laten we eerlijk zijn; beide partijen hebben hetzelfde gedachtengoed. Het lijkt me er g handig om dan van elkaar stemmen af te vangen. Kijkend naar de krachtsverhouding en uitstraling – dan denk ik dat de PVV in Enschede mischien wel vijf raadszetels kan halen. Forza misschien één. Als we die al halen, als beide partijen meedoen.”

Eerder was hij voor OPA (Ouderen Politiek Actie) commissie raadslid in de Enschedese gemeenteraad.  De Enschedeër was in de beginfase ook een van de drijvende krachten achter de burger protestbeweging tegen een AZC in Glanerbrug en voerde actie voor Geenpijl tegen het Oekraine-verdrag. Vorig jaar kondigde hij aan ee n Forza Nederland-afdeling te gaan oprichten in Enschede. 

Tweede Kamerlid Edgar Mulder van de PVV gaat samen met zijn Hengelose partijgenoot Roy van Aalst de kandidaten voor Enschede, Almelo en Hof van Twente selecteren.