Nog nooit zoveel supermarkten open met kerst in Twente: check jouw gemeente

kaartENSCHEDE - Het wordt, ook in deze regio, steeds gewoner om tijdens de kerstdagen de laatste boodschappen te doen, zo blijkt uit het overzicht van Openingstijden.nl. Dit jaar zijn op  eerste kerstdag liefst 960 supermarkten in Nederland geopend, ruim vier keer zoveel als in 2014. 

De kerststol of de wijn al 's middags op, of ben je net dat ene ingrediënt of toetje vergeten? Geen stress: dikke kans dat ergens bij jou in de buurt een supermarkt geopend is op eerste of tweede kerstdag.

Volgens een overzicht van Openingstijden.nl geeft liefst 93 procent van de gemeenten de supermarktondernemers de gelegenheid om op tweede kerstdag de deuren te openen. In 2014 waren al 1.700 supermarkten open, dit jaar zijn dat er zelfs 2.900. Op eerste kerstdag staat 67 procent van de gemeenten het toe. 

Binnenstad 

Bob Gross van Openingstijden.nl is ervan overtuigd dat de groei de komende stevig doorzet. ,,Mensen beginnen het steeds normaler te vinden om tijdens kerstdagen hun boodschappen te halen. Het zou mij ook niet verbazen als gemeenten over een paar jaar winkeliers in de binnenstad toestemming geven om ook op tweede kerstdag open te gaan."

Een deel van de ondernemers lijkt daar wel oren naar te hebben; klanten kunnen het waarderen én het levert extra omzet op. Wie overigens niet tot het laatste moment wil wachten met zijn kerstboodschappen, kan in veel plaatsen ook terecht op koopzondag. 

Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP