Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Ook run op mondkapjes in Twente vanwege coronavirus

ENSCHEDE - De angst voor het coronavirus heeft ook in Twente een run ontketend op mondkapjes. Veel apotheken zitten zonder.

Woordvoerder Lisette Darman van de Twentse Apothekers Organisatie zegt de indruk te hebben, dat er in eerste instantie vooral maskers zijn ingeslagen door mensen, die familie willen helpen in het buitenland waar het virus al is opgedoken. Met name uit China.

Productie stokt

Quote

Veel mondkapjes die hier worden verkocht, komen uit China. Daar stokt de productie

Lisette Darman van de Twentse Apothekers Organisatie

Darman bevestigt dat de groothandel inmiddels voor de reguliere verkoop niet kan leveren. Volgens de apothekersorganisatie is het tekort niet alleen te wijten aan de grote vraag.

"Het is een samenspel. Veel van de mondkapjes die hier worden verkocht, komen uit China. Daar stokt de productie. Daarnaast krijgen ziekenhuizen voorrang, vanwege de medische noodzaak.”

Niet alleen bij apotheken. Ook bij drogisterijen is de vraag intussen groot, leert een steekproef bij winkels in diverse Twentse plaatsen. "We krijgen al drie weken lang heel veel vraag naar mondkapjes", zegt een verkoopster van een Etos-filiaal in Enschede.