Volledig scherm
© Hollandse Hoogte / AFP

Op deze plekken in Twente is het griezelen geblazen met Halloween

ENSCHEDE - Met je auto door de ‘horrorcarwash’, wandelen door een griezelig spookhuis, of je hamburger bestellen bij de Halloween McDrive: op meerdere plekken in de regio is het de komende dagen griezelen tijdens Halloween. Een overzicht van een aantal activiteiten.

1.  Halloweendrive in Almelo

Bibberend je hamburger bestellen: de McDonald's aan het Woonplein in Almelo is vrijdagavond vanaf 21.00 uur een ‘Halloweendrive’. Terwijl jij je fastfood bestelt, hangen er allerlei ‘griezels’ rondom je auto. ‘Nog griezeliger en uitgebreider dan afgelopen jaar’, belooft de Almelose vestiging van de fastfoodketen. De ‘horror McDrive’ is alleen te bereiken via de verkeerslichten; binnen eten kan trouwens wel gewoon.

Volledig scherm
De Horror McDrive vorig jaar © David van Haren

2. Spookhuis in Lucky Rijssen

Discotheek Lucky belooft zaterdag vanaf 22:00 uur het ‘grootste spookhuis van Oost-Nederland’ te worden. Met een griezelig decor, duister entertainment en schreeuwende mensen. Weer eens wat anders dan een pilsje aan de bar drinken, zeg maar.

3. Horrorcarwash in Enschede

Bebloede mannen met kettingzagen, grommende zombies en gillende heksen. De Perfect Carwash aan de Westerval in Enschede is donderdagavond tussen 19:00 en 21:00 uur ondergedompeld in horror. ‘Ben je nog geen 16 en/of bang aangelegd? Dan adviseren wij je om thuis te blijven’, aldus de Enschedese carwash.

Wij namen vorig jaar al een kijkje in de horrorcarwash:

4. Halloweennight in Index Schüttorf

Discotheek Index in Schüttorf pakt deze week vier avonden uit met halloweentaferelen. De Duitse discotheek, vlak over de grens, noemt het zelf ‘Europa's Grootste Halloween Party’. Of het dat ook is, betwijfelen we. Maar genoeg te griezelen is er in elk geval wel, met een compleet spookhuis en veel andere, griezelige buitenruimtes. De Duitse discotheek belooft ‘een labyrint van horror’. Genieten!

5. Haunted House in Oldenzaal

Het scoutinggebouw van Titus Brandsma in Oldenzaal is donderdag vanaf 19.00 uur omgetoverd tot een spookhuis: een Haunted House. Elke vijftien minuten gaat een groep de uitdaging aan om een route af te leggen en er heelhuids weer uit te komen. ‘Stalen zenuwen’ zijn volgens de organisator geen overbodige luxe.

6. Griezelen bij Ribhouse Texas in Boekelo

‘Kon (on)gerust langs’, laat Ribhouse Texas in Boekelo weten. Het restaurant staat vanaf woensdag in het teken Halloween. Er zijn geesten, Frankenstein waart er rond. Zelfs het personeel griezelt mee.  ‘Kom lekker griezelig eten’, klinkt het nog uitnodigend. Maar wie krijgt zijn bordje leeg met al die engerds in de buurt?

 WhatsApp ons!

Heb je een halloweenevenement dat niet in ons overzicht mag ontbreken? Stuur ons dan een bericht op 06-13328999

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

Poll

Twente griezelt donderdagavond weer tijdens 'enge' feestdag Halloween

  • Geweldig feest! Ik ga verkleed de straat op om mensen bang te maken (7%)
  • Ik heb niks met dit uit Amerika overgewaaide gedoe (79%)
  • Halloween? Vroeger vierden we alleen Sint Maarten (14%)
1730 stemmen