René Kreeft.
Volledig scherm
René Kreeft.

Oproep VVD: ‘stille’
TwenteBoard moet
nú de regie pakken

ENSCHEDE - Bij het werken aan economisch herstel van de regio door de coronacrisis moet de TwenteBoard nu een coördinerende en leidende rol gaan spelen. Maar dan moet het adviesorgaan wel onmiddellijk in actie komen.

Die oproep doen twaalf Twentse VVD-fracties donderdag met een brief in de richting van de TwenteBoard. „Nu onze bestuurders in de Veiligheidsregio Twente volop bezig is met bluswerkzaamheden en het coronavirus zelf, is het aan de TwenteBoard om te kijken welke economische stappen nu nodig zijn”, zegt René Kreeft, raadslid in Enschede, namens de gezamenlijke VVD-fracties.

Onzichtbaar

De Twentse liberalen zien een ‘prominente en coördinerende rol’ voor het adviesorgaan, dat bestaat uit regionale kopstukken uit de wereld van ondernemers, onderwijsinstellingen en overheid. De VVD mist op dit moment een zichtbare rol van de TwenteBoard. „Het is allemaal wat stilletjes”, zegt Kreeft over de ogenschijnlijke afwezigheid van de TwenteBoard in deze coronacrisis.

De VVD besloot tot de oproep na contacten met Twentse ondernemers. Kreeft: „Die benaderden ons steeds meer met hun zorgen over werkgevers en werknemers in deze moeilijke tijd. Maar ze weten niet goed waar ze met hun zorgen terecht moeten. Lokale bestuurders zijn met het coronavirus zelf bezig en Den Haag is voor deze ondernemers te ver weg.”

Op z’n kop

De corona-ontwikkelingen zetten de wereld ook in Twente op z’n kopt, constateert de regionale VVD in de oproep aan de TwenteBoard. ‘Op dit moment heerst er economische dreiging dat we van welvaart naar een langdurige economische crisis gaan.’ „Dat vraagt dus nu om actie”, aldus Kreeft.

De VVD wordt overigens op haar wenken bediend. Kreeft heeft van de secretaris van de TwenteBoard te horen gekregen dat het gezelschap vrijdagochtend bijeenkomt; de VVD-brief wordt dan meteen besproken.