Volledig scherm
De hulpdiensten aanwezig op de Vliegveldstraat. © News United/Jack Huygens

Overijssel neemt Vliegveldstraat bij Hengelo toch weer onder loep

DEURNINGEN/HENGELO - De Vliegveldstraat tussen Deurningen en Enschede is, na een grondige aanpak, net weer open. Maar na twee ernstige ongelukken neemt de provincie Overijssel de weg toch weer onder de loep.

De Vliegveldstraat (N737) was maanden afgesloten en wordt na de herinrichting door de provincie Overijssel gezien als hèt voorbeeld van innovatief wegbeheer. Het vergroten van de veiligheid was een van de redenen om de weg grondig aan te pakken. Louter twee maanden na de heropening neemt de provincie de weg nu toch weer onder de loep.

Ernstige ongelukken

Daarbij gaat het om het deel tussen Deurningen en Hengelo (hotel-restaurant Frans op den Bult). Afgelopen weekeinde vonden daar twee ernstige ongevallen plaats. Vrijdagavond werd er een fietser aangereden op de kruising met de Borgmanweg. Zaterdag, in dichte mist, reden twee auto's frontaal op elkaar. Daarbij raakten in totaal drie personen gewond. Hoe het nu met ze is, kan de politie om privacyredenen niet zeggen.

Relatie weg

Ook inspecteurs van de provincie zijn bij de ongevallen ter plekke geweest. Naar aanleiding daarvan ziet Overijssel reden om de verkeerssituatie toch weer te bekijken. „Op basis van de ongevallen-analyse van de politie wordt gekeken naar de oorzaak en de relatie met de inrichting van de weg", laat een woordvoerster weten.

Afsluiting

De kruising met de Borgmanweg, waar in het verleden meerdere ernstige ongevallen plaatsvonden, werd bij de herinrichting juist aangepast. Waar fietsers in het verleden schuin moesten oversteken, zijn er nu aan beide kanten een oversteekplek gecreëerd. De Borgmanweg is in combinatie met de tegenoverliggende Wiefferweg een drukke sluiproute tussen de Hengelose wijk Hasseler Es en Deurningen/Weerselo. Omwonenden vragen al jaren om een volledige afsluiting van die weg.

Poll

Net vernieuwde Vliegveldstraat nu alweer onder de loep na twee ongelukken

  • Waarom hebben ze in eerste instantie niet kritischer gekeken? (23%)
  • De bochten in de weg tussen Deurningen en Hengelo blijven gevaarlijk (13%)
  • Het ligt aan het rijgedrag van mensen, niet aan de weg (65%)
3053 stemmen