Volledig scherm
Op de plek waar nu nog een centrumgebouw en sporthal staan, bij de entree van De Luttermolen, wil Henk Jacobs het meest exclusieve hotel/appartementencomplex van Twente realiseren. © Christian van der Meij

Plan voor exclusief hotel op Luttermolen in De Lutte

DE LUTTE - Aan de rand van De Lutte wil projectontwikkelaar Henk Jacobs het meest exclusieve hotel/appartementencomplex van Twente bouwen. Uiterlijk 2020 moet dit plan bij de entree van De Luttermolen zijn gerealiseerd.

Voor het ambitieuze plan van Jacobs moeten de huidige sporthal en het centrumgebouw op De Luttermolen wijken. Dat centrumgebouw zou gevuld worden met allerlei voorzieningen ten dienste van de bewoners van De Luttermolen, die daar -in eerste instantie- tijdelijk zouden verblijven. Zover kwam het echter nooit. Mede omdat De Luttermolen uiteindelijk geen recreatiepark werd, maar een nieuwe wijk van De Lutte.

Pril stadium

Al sinds de oplevering in 2004 staat het centrumgebouw leeg. Plannen om er een grote supermarkt en de dorpsschool in onder te brengen stuitten op veel weerstand in De Lutte. Als Jacobs politieke steun krijgt voor dit plan, wordt er een nieuwe sporthal gebouwd op een terrein nabij sportpark De Stockakker. Jacobs geeft aan dat zijn plan nog in een pril stadium verkeert. Over de omvang van het hotel (aantal kamers en/of appartementen) kan hij nog niets zeggen. Wel benadrukt hij dat de accommodatie 'zeer exclusief' moet worden.