Volledig scherm
De beentjes van Sint-Hildegard is een komisch drama over het los willen breken uit vastgeroeste patronen. © September Film

Première Twentse film op Curaçao uitverkocht

WILLEMSTAD - De belangstelling voor de première van de Twentse film De Beentjes van Sint-Hildergard is een groots op Curaçao. Alle kaarten voor de première op 13 februari zijn inmiddels verkocht. De film wordt in Willemstad in twee bioscoopzalen gedraaid. „Als het even meezit wordt het een heel Twents feestje in de stad”.

‘Beste mensen, we zijn enorm blij en ook een beetje trots om te melden dat de kaarten voor de première uitverkocht zijn! Heel goed voor Animo, heel goed voor Twente, bedankt voor jullie massale steun’, is te lezen op de Facebookpagina. Vanaf vrijdag draait de film minimaal één keer per week in bioscoop Movies Punda in Willemstad.

Geëmigreerde Tukkers hebben de afgelopen weken actie gevoerd om de eerste speelfilm van Herman Finkers ook op Curaçao te laten draaien. Het is ze gelukt om tegelijkertijd met de première in Nederland, ervoor te zorgen deze ook in Willemstad te zien is. 

Jeroen Jansen oorspronkelijk uit Hengelo, Edwin de Vries (Almelo) en Matthijs Spaltman (Ootmarsum) zijn de initiatiefnemers van deze actie. De plaatselijke bakkerij De Zon van Klaas Veltink, van oorsprong uit Hardenberg, is al bezig om traditionele Krentewegge te bakken. „Als het even meezit wordt het een heel Twents feestje in de stad. Met Twentse worst en een optreden van een midwinterhoornspeler.”