Volledig scherm
De boeren protesteren in Goor. © Carlo ter Ellen

Protesterende boeren met tractoren op plein De Höfte in Goor

GOOR – Een vijftigtal boeren met tractoren, zwaailicht en lawaai meldden zich deze donderdagavond op het plein voor zalencentrum De Reggehof. Veelal jonge boeren vragen op deze manier aandacht voor hun belangen in een turbulente tijd.

De landbouwers gingen De Reggehof in, waar een themabijeenkomst is van de PvdA Hof van Twente over de balans tussen natuur en landbouw. Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher is aanwezig, net als de lokale wethouder, de rentmeester van Twickel, LTO Zuid Twente en vertegenwoordigers van de politieke partijen.

Gemoedelijke sfeer

,,De sfeer is gemoedelijk. We verwachten geen problemen. Maar er is zeker ruimte voor emotie’’, zegt Peter de Bruijn vlak voor aanvang van de bijeenkomst. Volgens hem in de insteek van de avond de vraag hoe een goede oplossing te vinden voor alle problemen die momenteel spelen.

Het stikstofbeleid, Natura 2000-gebieden, inkrimping van de veestapel en toekomst van de agrarische sector. ,,Het wordt geen politieke avond. Maar we willen in alle openheid met elkaar de discussie aangaan.’’

Volledig scherm
De boeren protesteren in Goor © Carlo ter Ellen