Volledig scherm
Het gebouw van Reggefiber in Rijssen. © Lenneke Veerbeek

Reggefiber verruilt Rijssen voor Enschede

RIJSSEN - Reggefiber verhuist van Rijssen naar Enschede. Personeel van het ooit door Dik Wessels opgerichte glasvezelbedrijf gaat per 1 maart aan het werk in het kantoor van KPN aan het Schuttersveld in Enschede.

Reggefiber was in 2005 een pionier op het terrein van glasvezel. In enkele jaren kregen ruim een half miljoen huizen een aansluiting op ‘het netwerk van de toekomst’. Reggefiber werd in 2014 door Wessels met forse winst verkocht aan KPN. Voormalig KPN-topman Eelco Blok zat destijds namens KPN aan de onderhandelingstafel. Wessels bedong daarbij dat het kantoor van Reggefiber en dus de werkgelegenheid in Rijssen zou blijven.

Toezegging

Saillant detail: Blok vertrok onlangs als bestuursvoorzitter van KPN en is nu directielid bij Reggeborgh, de investeringsmaatschappij van de familie Wessels. Met zijn vertrek bij KPN is kennelijk de toezegging aan Wessels vervallen.

Onder de vlag van KPN kreeg de aanleg van glasvezel door Reggefiber vanaf 2014 een lagere prioriteit. Om kosten te besparen werd in de meeste wijken niet glasvezel naar elk huis aangelegd, maar naar de straatkast. Voor de laatste meters werd de snelheid het kopernetwerk opgevoerd.

Strategie

De opvolger van Blok bij KNP, Maximo Ibarra, kondigde onlangs echter een wijziging van de strategie aan. Bedoeling is de komende 3 jaar een miljoen huizen aan te sluiten op glasvezel. Reggefiber is nu een merknaam, die voor KPN-glasvezel gebruikt wordt. Onduidelijk is of die merknaam blijft. Eerder kondigde KPN aan dat de merknaam van internetprovider XS4All gaat verdwijnen.

Volgens een woordvoerster van KPN is de gewijzigde strategie overigens niet de reden van de verhuizing naar Enschede. „Er is genoeg ruimte aan het Schuttersveld om daar de mensen uit Rijssen te huisvesten. Het is dus gewoon uit het oogpunt van efficiency.” Er verhuizen 75 tot 100 mensen.