Volledig scherm
Nederlandse Reisopera © Gratis

Reisopera met eigen kinderkoor nieuwe seizoen in

ENSCHEDE - De Reisopera gaat het nieuwe seizoen in met een eigen kinderkoor. Circa veertig kinderen uit de regio vormen een reservoir van jonge zangertjes waarop het gezelschap een beroep kan doen bij de uitvoering van opera’s.

In veel klassieke opera’s is een rol weggelegd voor kinderen. Onlangs nog bij de uitvoering van Die Tote Stads speelden en zongen kinderen mee in de voorstelling die langs een groot aantal steden in Nederland trok.

In het verleden deed de Reisopera altijd een beroep op bestaande kinderkoren in Twente, zoals Theatergroep Barst uit Hengelo en het Stadsjongenskoor in Oldenzaal. Vanaf volgend jaar neemt de Reisopera echter zelf de regie. Met de Twentse koren zijn hierover afspraken gemaakt. Kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar komen voor het Reisopera Kinderkoor in aanmerking.

Producties

In het nieuwe seizoen brengt de Reisopera drie producties: de Barbier van Sevilla, L’ Orfeo van Monteverdi en Bruid te Koop, een volledig Nederlandse versie van Die verkaufte Braut van Smetana. Ook brengt het gezelschap een puur regionale voorstelling in samenwerking met het Orkest van het Oosten en het Gelders Orkest. De fusie van de twee orkesten is aanleiding tot een feestelijke uitvoering van Wonderful Town van Leonard Bernstein in de zalen van Enschede, Zwolle, Nijmegen, Doetinchem, Apeldoorn en Arnhem.

Sleutelwoord in het nieuwe seizoen is samenwerking. Onder meer Jeugdtheater Sonnevanck, de Theatermakerij Enschede, Symfonia Jong Twente, de Nationale Opera Studio en Studio Drift zijn vanaf september partners voor de Reisopera. Dat leidt onder meer tot nieuwe, kleinschalige producties als een pockversie van de opera Jevgeni Ongjegin van Tsjaikofski , de muzikale komedie De Zwijnenstal voor kinderen en een concertante uitvoering van La Boheme.

Nieuw is ook het verschijnen van de Reisopera op De Zwarte Cross. Op 20 juli brengt het gezelschap daar een 45 minuten durende versie van de Barbier van Sevilla.