Volledig scherm
Sinterklaas komt in een kart aan bij de Franciscusschool in Oldenzaal. © Bob Oude Essink Nijhuis

Sint en pieten karten door Oldenzaal

bijzondere bezoekjesENSCHEDE - De tijd dat Sinterklaas traditioneel op zijn paard Amerigo (of is het Ozosnel?) arriveert voor een bezoekje  aan de basisschool is allang voorbij. Jaarlijks vindt de Goedheiligman allerlei originele manieren om van A naar B te komen. En dat is dit jaar niet anders. Een overzicht van bijzondere Sinterklaas-inkomsten in deze regio.

In de gemeente Berkelland arriveerde de Sint deze donderdagochtend in een politiebusje, zo laat de Facebookpagina van de plaatselijke politie zien. Terwijl Sinterklaas wordt vervoerd op de passagiersstoel, is een deel van zijn Pieten nogal oneerbiedig op de plek waar normaal de arrestanten zitten neergezet. Een andere Piet heeft meer geluk: hij mag achterop de politiemotor. Heel cool.

Ben je vandaag zelf bij een bijzondere intocht van de Sint en wil je dat ons laten zien? App ons je foto óf video via 06-133 289 99

Bij basisschool de Molenbeek in Boekelo/Usselo kwamen Sinterklaas en zijn pieten vandaag aan in een oude brandweerwagen. De brandweerman is zo te zien blij dat de pieten er zijn. 

Volledig scherm
De pieten komen per brandweerauto aan in Usselo © Lisette Scholten

Sinterklaas en de pieten hebben bij de Kartbaan in Oldenzaal een vervoermiddel geleend. Al kartend kwamen zij aan bij de Franciscusschool in Oldenzaal.

Volledig scherm
Pieten komen in een kart aan bij een basisschool in Oldenzaal © Bob Oude Essink Nijhuis

Ook in Losser krijgt de Sint een politie-escorte naar zijn bezoekje aan de basisschool: “En wij nog denken dat de kinderen blij waren óns te zien”, schrijft de politie Losser op Facebook. “Het bleek toch om Sinterklaas te gaan.” De politie zegt dat de jaarlijkse hulp aan de Losserse bezoekjes van de Sint altijd een hoogtepunt zijn. 

Mensen met een zwakke nek, kijk vooral weg, want voor het volgende filmpje moet je je hoofd op zijn zij houden. Dan zie je wel in wat voor een felrode bolide de Sint deze ochtend aankomt bij basisschool De Zevenster in Denekamp. Een cabrio nog wel, in de winter. 

De Goedheiligman, een Piet én zijn staf passen net in de auto, die wordt begeleid door een groep Pieten op elektrische steps. Meer paardenkracht dan die ene van Amerigo in ieder geval.

De aankomsten van Sinterklaas in Losser staan deze donderdag garant voor spektakel. Waar de Goedheiligman eerder al met een politiebusje aankwam, werd hij naar OBS de Saller gebracht in een huifkar. Niet zomaar een huifkar, een discohuifkar. 

Volledig scherm
De Sint in de discohuifkar © Willeke

In Albergen kon de Sint die keiharde beats van de discohuifkar goed gebruiken. De intocht van Sinterklaas ging op de aanhanger van een tractor. Erg wakker was de Goedheiligman echter nog niet. Hij lag nog te slapen, op een aanhanger. Gelukkig hebben de kinderen hem wakker weten te krijgen met Sinterklaasliedjes.

Volledig scherm
Een slapende Sint tijdens zijn aankomst in Albergen © Jeannet

Dat de Sint er niet alleen is voor kinderen bewijst hij tijdens een bezoekje aan woon-zorgcentrum de Krönnenzommer in Hellendoorn. De Goedheiligman arriveerde daar donderdagochtend per golfkarretje met zijn Piet, om de oudere bewoners te verrassen met een bezoekje en natuurlijk pepernoten.

Volledig scherm
De Sint in Hellendoorn © Herman Mensink

Wat doet dat spoor toch voor basisschool Los Hoes in Haakskbergen? Het lag er al enkele weken. Waarom werd deze donderdag duidelijk: Sinterklaas arriveerde namelijk op een onderstel van een oude wagen. “Een geweldige opkomst”, laat Marieke Hummel weten.

Volledig scherm
De aankomst van de Sint bij basisschool Los Hoes in Haaksbergen. © Marieke Hummel

Hè, Weer een boerenprotest? Nee, deze keer is het Sinterklaas! De goedheiligman had zich verslapen, dus leende hij snel een trekker van een boer om bij basisschool De Bron in Vriezenveen te komen. Kiek ‘em goan!

Volledig scherm
Sinterklaas arriveerde per trekker bij De Bron in Vriezenveen. © Ingrid Roelofsen
Volledig scherm
De intocht van de Sint in Denekamp (links) en Losser © Facebook