Volledig scherm
Het damesteam van de Nederlandse rolstoelbasketballers © Nederlandse Basketball Bond

SKO Oldenzaal helpt rolstoelbasketballers op weg naar Tokio

OLDENZAAL - Projectinrichter SKO uit Oldenzaal steunt de Nederlandse rolstoelbasketballers in hun race naar Olympisch goud. In ruil worden de sporters ‘ambassadeurs van goed zitten'. 

SKO wordt voor de komende twee jaar, tot en met de Paralympische Spelen in Tokio, hoofdsponsor van zowel het vrouwen- als het mannenteam. Een bedrag wordt niet bekend gemaakt. „Of SKO ons gaat helpen aan twee keer goud? Het blijft sport, dus dat kun je nooit zeggen”, aldus Toine Klerks van de Stichting Basketball Experience Nederland. „Maar we kunnen nu ons traject naar Tokio precies zo uitvoeren als we hebben bedacht.”

Goed zitten

Tegenover de financiële ondersteuning staat een tegenprestatie. De spelers en speelsters worden ambassadeur van het nieuwe platform Sitness. Dat richt zich op het geven van advies over beter zitten en het eventueel aanpassen van de werkomgeving. Zo kunnen de rolstoelbasketballers worden ingehuurd voor het geven van clinics. Klerks: „Deze topsporters weten als geen ander hoe belangrijk het is om in beweging te blijven. Ze geven tips en hebben ook een heel interessant levensverhaal te vertellen.”  Ze zijn te boeken via www.sitness.nl.