Volledig scherm
© ANP XTRA

Sligro zet supermarktketen Emté te koop

VEGHEL/ENSCHEDE - Sligro biedt zijn supermarktketen Emté te verkoop aan. Eerder werd er door het groothandel- en supermarktconcern uit Veghel liever gezocht naar een samenwerkingspartner, nu is er ook een verkoopproces in gang gezet. Emté heeft in Twente en de Achterhoek 24 vestigingen.

Emté, die voornamelijk filialen heeft in het oosten en zuiden van het land, is met 131 vestigingen relatief klein en kan moeilijk opboksen tegen de sterke concurrentie. Het marktaandeel van de supermarktketen liep in de tweede helft van vorig jaar terug tot 2,5 procent.

Partnerschap of verkoop

Eigenaar Sligro gaat nu voor partnerschap of verkoop. Diverse partijen hebben al laten weten interesse te hebben in Emté. Onder meer Jumbo is geïnteresseerd, zo bevestigde de financieel topman van de supermarktketen onlangs. Sligro verwacht in de loop van dit jaar duidelijkheid over wat er definitief met Emté gaat gebeuren.

Sligro hield lang vast aan het behouden van de Emté-keten, omdat de combinatie met de groothandelsactiviteiten van Sligro kostenvoordelen en specifieke kennis over de markt zou opleveren.

Filialen in deze regio

In Twente heeft Emté filialen in Enschede (6), Hengelo (4), Haaksbergen (2), Rijssen (2) en Oldenzaal, Losser, Denekamp, Goor, Enter, Nijverdal en Vriezenveen (allen 1). In de Achterhoek gaat het om drie filialen in respectievelijk Neede, Borculo en Groenlo.