Volledig scherm
De strooiwagens kunnen dit weekend de weg weer op © Robin Hilberink

'Smerig koude maartdagen' met sneeuw op komst in Twente

ENSCHEDE - Hoewel het deze zonnige donderdag lijkt of de lente in Twente gearriveerd is,  worden de komende dagen juist winterse temperaturen verwacht. Met sneeuw: Twente kleurt mogelijk vandaag al wit.

In de nacht van donderdag, vrijdag en zaterdag daalt het kwik tot ver onder het vriespunt in deze regio. De temperaturen gaan in Twente richting de -7 graden. 

Weerman Johan Effing uit Losser weet het zeker: "Een paar smerig koude maartdagen zitten er aan te komen. Over de gevoelstemperatuur zullen we het maar niet hebben", schrijft hij op z'n dagelijkse blog. 

Het weer krijgt volgens Effing een 'zeer onaangenaam karakter'.  "Vooral morgen later op de dag als de temperatuur het vriespunt nadert, dan zou de neerslag als winterse neerslag naar beneden kunnen komen."

Plaatselijk wit

Volgens Weerplaza bereikt de sneeuw mogelijk vandaag al deze regio. "In de namiddag wordt het in Friesland, Drenthe of Overijssel mogelijk plaatselijk al wit", aldus het weerstation. "Vooral in de avond valt er op meer plaatsen lichte sneeuw n daalt het kwik tot op steeds meer plaatsen tot onder het vriespunt. Dit zorgt regionaal voor gladheid en mogelijk extra verkeersdrukte tijdens de vrijdagavondspits, al valt de meeste sneeuw pas na de avonddrukte. Lokaal valt tot middernacht 2 of 3 centimeter."

Record? 

Met de lage temperaturen midden maart worden ook mogelijk kouderecords gebroken. Zaterdag kan op het  op veel plaatsen in het land  recordkoud worden voor 17 maart. Dat geldt wel vooral voor plaatsen in het midden en zuiden in het land.