Volledig scherm
© ROBIN UTRECHT

Sneeuw! Twente en Achterhoek veranderen in Winter Wonderland

videoENSCHEDE – Twente en de Achterhoek ontwaken deze zondagochtend onder een dun dekentje van sneeuw. Een laagje van enkele millimeters bedekt de tuinen en straten. Vanwege de kou blijft de sneeuw ook liggen.

De sneeuw werd eerder deze week al aangekondigd. Veel meer dan het dunne laagje dat in de nacht van zaterdag op zondag viel, zal het voorlopig echter niet worden. De sneeuwradar van Weerplaza geeft lokaal nog een paar sneeuwbuien aan.

Poll

Sneeuw! Twente en Achterhoek veranderen in Winter Wonderland

  • Prachtig, niks mooiers dan zo’n witte wererld! (74%)
  • Verschrikkelijk, het hele dagelijks leven wordt er door ontregeld (18%)
  • Heeft het gesneeuwd? Met die kou zit ik alleen maar binnen (7%)
1284 stemmen

De sneeuw levert mooie beelden op. Zo krijgt de kerstmarkt in Losser nog net iets meer een winters tintje.

Ook kleurde menig Twentse buurt wit:

Code geel

Weerinstituut KNMI gaf zaterdag het weeralarm ‘code geel’ af, vanwege de kans op sneeuw en gladheid. In Overijssel geldt het weeralarm vanaf 01.00 uur tot 10.00 uur zondagmorgen. Liefst 9 miljoen kilo zout is afgelopen nacht en de afgelopen uren door de wagens uitgestrooid. Het is de eerste grote landelijke strooiactie van dit winterseizoen, meldt Rijkswaterstaat. Die actie bleek hard nodig: op verschillende plekken zorgden de sneeuw en de gladheid voor ongelukken. Vooral in het westen en midden van het land kwam het verkeer in de problemen. Met het aantal ongelukken door de sneeuw lijkt het in Twente en de Achterhoek vooralsnog mee te vallen. Op het spoor zijn wel een aantal storingen, maar die zijn grotendeels buiten de regio.

Amateurvoetbal

Voor het amateurvoetbal heeft het winterse weer wel de nodige gevolgen. Veel wedstrijden in de regio zijn afgelast. Welke wedstrijden wel doorgaan is te vinden in dit overzicht

Volledig scherm
In de nacht van zaterdag op zondag sneeuwde het licht in Twente en de Achterhoek. © Willem Korenromp