Volledig scherm
© Politie Oost-Nederland

‘Spookvoertuig’ en drankrijders gepakt bij controles in Twente

ENSCHEDE - Op verschillende plekken in Twente heeft de politie dit weekend verkeerscontroles uitgevoerd. In Enschede zagen agenten een ‘spookvoertuig’ rijden: de auto met Deens kenteken stond al sinds 2017 niet meer geregistreerd. Bij controle bleek de bestuurder ook drugs op zak te hebben.

De politie heeft de auto, de drugs en de kentekenplaten in beslag genomen. De bestuurder kan een aantal forse bekeuringen verwachten. De politie in Enschede deelde meer boetes uit aan automobilisten voor verschillende verkeersovertredingen.

Drankrijders

Naast Enschede werd er dit weekend ook gecontroleerd in Hengelo, Almelo en Vroomshoop. Daarbij werden in totaal tien bestuurders gepakt voor rijden onder invloed van alcohol en/of drugs. Eén van de bestuurders bleek ruim drie keer zoveel te hebben gedronken als is toegestaan. De man moest direct zijn rijbewijs inleveren.

In Hengelo kwamen agenten een man op het spoor die in korte tijd meerdere verkeersovertredingen maakte. Naast een aantal prenten wordt de bestuurder ook aangemeld voor een cursus bij het CBR.