Volledig scherm
Silvia Rouwers (De Postelhoek) en Ruud Droste ('t Oale Roadhoes) stralen. Ze winnen samen de prijs 'Beste Lezersmenu' 2017 © Robin Hilberink

Stem nu! Welk restaurant serveerde het beste lezersmenu in 2018?

ENSCHEDE - Alle borden zijn uitgeserveerd en de restaurants wachten nu in spanning af. Bij welke eetgelegenheid at u in 2018 het beste lezersmenu? Breng direct uw stem uit en bepaal wie de opvolger wordt van ’t Oale Roadhoes (Tubbergen) en De Postelhoek (Oud-Ootmarsum), die vorig jaar gelijk eindigden en samen de titel in de wacht sleepten.

Tot 1 maart kunt u uw stem uitbrengen via het stemformulier. De gegevens van deze stemronde voegen we toe aan de rapportcijfers die bezoekers van het lezersmenu al eerder gaven aan de afzonderlijke restaurants. De einduitslag wordt maandag 18 maart 2019 bekend gemaakt tijdens een feestelijk slotdiner in restaurant Chronos van het ROC van Twente in Almelo. U kunt als lezer voor dit diner plaatsen reserveren. Reserveer snel via deze link. De plaatsen worden toegekend  via loting.

Even vergeten wat er in 2018 bij de deelnemende horecazaken op het menu stond? Wij frissen uw geheugen graag even op!

Volledig scherm
Lezersmenu in restaurant Ledeboer Almelo © Emiel Muijderman

Januari : Grand Café Ledeboer Almelo

Voorgerecht: tartaar van zalmfilet met aardappel, radijs, avocado en aardappelkaantjes.

Hoofdgerecht: mals Landvarken met knolselderij, champignons en schuim van eekhoorntjesbrood.

Dessert: lemoncurd met kruimeldeeg, citrus en roomijs van tonkabonen.

Wijn: Chardonnay L’Impossible (Fr.) en Cabernet Chauvigon (Fr.)

Volledig scherm
Lezersmenu Schenkerij PoortBulten De Lutte © Carlo ter Ellen

Februari : Schenkerij PoortBulten De Lutte

Voorgerecht: coquille met tartaar van gamba’s en hangop van limoen en gember.

Hoofdgerecht: kalfslende met tonijnsaus, kappertjes, salade en groenten

Dessert: appelparfait met mangomousse.

Wijn: Sauvignon Blanc Yelcho (Ch.) en Filosur Malbec (Arg.)

Volledig scherm
Lezersmenu Bi’j de Watermölle © Carlo ter Ellen

Maart : Restaurant Bi’j de Watermölle Haaksbergen

Voorgerecht: rillette eend, eendenlever, uitjes en een vaduvan specerijenmelange.

Hoofdgerecht: witte tonijn met paksoi, sesam, wasabi, salade en frietjes.

Dessert: hazelnoot-roomijs met rijst en chocolade .

Wijn: Saladini Pilastri (It.) en Domaine La Colombette (Fr.)

Volledig scherm
Lezersmenu De Rijsserberg © Carlo ter Ellen

April: Restaurant De Rijsserberg Rijssen

Voorgerecht: Ardenner varkensfricandeau met knolselderijsalade en truffelcrème.

Hoofdgerecht: runderbavette met courgette, roseval aardappel en jus van rozemarijn.

Dessert: kersen met yoghurt-bosvruchtenijs en kersenroom.

Wijn: Verdejo Rueda (Sp.) en Chono Pinot Noir (Ch.)

Volledig scherm
Lezersmenu De Greune Weide © Carlo ter Ellen

Mei: Restaurant De Greune Weide Eibergen

Voorgerecht: gefrituurde asperges met knoflookroomsaus op een bedje van rucola.

Hoofdgerecht: varkenssukade met eendeleverpaté, rode uiencompote en roerbak asperges en sugarsnaps.

Dessert: Crème brûlée, warme frambozen en kletskop met aardbeien sorbetijs.

Wijn: Pinot Grigio (It.) en dieprode Salentino (It.)

Volledig scherm
Lezersmenu Tante Sien © Emiel Muijderman

Juni : Restaurant Tante Sien Vasse

Voorgerecht: gegrilde gerookte lamsham en groene asperges met mosterdcrème.

Hoofdgerecht: boerderijeend met verse lentegroenten, aardappelmousseline en madeirajus.

Dessert: mousse van aardbeien, yoghurttaartje, ijs en chocolade met pistachenootjes.

Wijn: Boca Verdejo (Sp.) en Negroamaro del Salento (It)

Volledig scherm
Lezersmenu Kosie Food & Drinks © Emiel Muijderman

Juli: Kosie Food & Drinks Enschede

Voorgerecht: wilde Scandinavische zalm met venkel en komkommer.

Hoofdgerecht: gegaarde Angus rundernek met seizoensgroenten en aardappelkrokantje.

Dessert: taartje van chocolade en kersen, Kriek ijs en witte chocolade.

Wijn: Weissburgunder (D) en rode Ramon Bilbao Rioja (Sp.)

Volledig scherm
Lezersmenu De Gulle Smid © Carlo ter Ellen

Augustus : De Gulle Smid Winterswijk

Voorgerecht: carpaccio van peer en geitenkaasjes met frambozendressing.

Hoofdgerecht: kalfssukade op bedje van warme groente met rösti aardappelen.

Dessert: ‘schoenzool’ met mango-sorbetijs, slagroom en vers zomerfruit.

Wijn: Ortonese Sangniovese Merlot en Chardonnay (It.)

Volledig scherm
Lezersmenu Dock 19 © Carlo ter Ellen

September : Restaurant Dock 19 Almelo

Voorgerecht: oosterse noedelsoep met gerookte kip en ei. .

Hoofdgerecht: sappige Docksteak met bataatcrème, groentekrokantjes, salade en frites.

Dessert: vanille en pure chocolade, kletskop, slagroom en gemarineerd rood fruit.

Wijn: Terrasses du Sud Chardonnay en Merlot (Fr.)

Volledig scherm
Lezersmenu Grand Café De Kroon © Emiel Muijderman

Oktober: Grand Café De Kroon Markelo

Voorgerecht: licht aangebakken rundercarpaccio met truffelmayonaise.

Hoofdgerecht: lendesteak met een saus van portobello paddenstoel. Geserveerd met stamppot chioggia biet.

Dessert: pecan toffee, merinqueschuim en bolletje mokka coffee ijs met vruchtjes.

Wijn: rode Pays d’O c Merlot (Fr) en Lavilla (Fr.)

Volledig scherm
Lezersmenu Gastrobar Bij Rozendaal © Annina Romita

November: Gastrobar Bij Rozendaal Enschede

Voorgerecht: gekonfijte kabeljauwrug met draadjesvlees en mango chutney.

Hoofdgerecht: rosbief van het hert, met gebakken spruiten, puree van zoete aardappelen en krokant van serranoham.

Dessert: parfait Montelimar, aardbeien en kroketje van muntserkaas.

Wijn: Pontel Blanc (Fr.) en Lionne du Villion Maison rouge (Fr.)

Volledig scherm
Lezersmenu De Pastorie © Carlo ter Ellen

December: Restaurant De Pastorie Ootmarsum

Voorgerecht: Zalm met algen sponscake, bulgur, yoghurtcrème en komkommer

Hoofdgerecht: varkenswang met aardappelmousseline, anijspaddestoelen, zacht buikspek, spruiten, knolselderij, portjus en huisgemaakte dikke frieten.

Dessert: witte chocolade-mousse met cremeux van amerne en yoghurt kersenijs. 

Wijn: La Source Blanc (Fr.) en Passarel rouge (Fr.)

Wat u moet weten over het feestelijke finalediner:

- Het diner is op maandag 18 maart 2019 in restaurant Chronos van ROC van Twente in Almelo;
- De ontvangst met drankje is vanaf 18.00 uur. Om 18.30 uur begint het diner. Verwacht einde: 20.45 uur;
- Na het diner is de bekendmaking van de winnaar van het lezersmenu 2018;
- Er zijn 50 plaatsen beschikbaar voor lezers. Prijs 35,00 euro p.p. Max. 2 plekken per boeking;
- Bij dit diner kan helaas géén rekening worden gehouden met dieet- en allergiewensen;
- Reserveer snel.