Stem nu! Welk restaurant serveerde het beste lezersmenu in 2018?
ENSCHEDE - Alle borden zijn uitgeserveerd en de restaurants wachten nu in spanning af. Bij welke eetgelegenheid at u in 2018 het beste lezersmenu? Breng direct uw stem uit en bepaal wie de opvolger wordt van ’t Oale Roadhoes (Tubbergen) en De Postelhoek (Oud-Ootmarsum), die vorig jaar gelijk eindigden en samen de titel in de wacht sleepten.
Tot 1 maart kunt u uw stem uitbrengen via het stemformulier. De gegevens van deze stemronde voegen we toe aan de rapportcijfers die bezoekers van het lezersmenu al eerder gaven aan de afzonderlijke restaurants. De einduitslag wordt maandag 18 maart 2019 bekend gemaakt tijdens een feestelijk slotdiner in restaurant Chronos van het ROC van Twente in Almelo. U kunt als lezer voor dit diner plaatsen reserveren. Reserveer snel via deze link. De plaatsen worden toegekend via loting.
Even vergeten wat er in 2018 bij de deelnemende horecazaken op het menu stond? Wij frissen uw geheugen graag even op!
Januari : Grand Café Ledeboer Almelo
Voorgerecht: tartaar van zalmfilet met aardappel, radijs, avocado en aardappelkaantjes.
Hoofdgerecht: mals Landvarken met knolselderij, champignons en schuim van eekhoorntjesbrood.
Dessert: lemoncurd met kruimeldeeg, citrus en roomijs van tonkabonen.
Wijn: Chardonnay L’Impossible (Fr.) en Cabernet Chauvigon (Fr.)
Februari : Schenkerij PoortBulten De Lutte
Voorgerecht: coquille met tartaar van gamba’s en hangop van limoen en gember.
Hoofdgerecht: kalfslende met tonijnsaus, kappertjes, salade en groenten
Dessert: appelparfait met mangomousse.
Wijn: Sauvignon Blanc Yelcho (Ch.) en Filosur Malbec (Arg.)
Maart : Restaurant Bi’j de Watermölle Haaksbergen
Voorgerecht: rillette eend, eendenlever, uitjes en een vaduvan specerijenmelange.
Hoofdgerecht: witte tonijn met paksoi, sesam, wasabi, salade en frietjes.
Dessert: hazelnoot-roomijs met rijst en chocolade .
Wijn: Saladini Pilastri (It.) en Domaine La Colombette (Fr.)
April: Restaurant De Rijsserberg Rijssen
Voorgerecht: Ardenner varkensfricandeau met knolselderijsalade en truffelcrème.
Hoofdgerecht: runderbavette met courgette, roseval aardappel en jus van rozemarijn.
Dessert: kersen met yoghurt-bosvruchtenijs en kersenroom.
Wijn: Verdejo Rueda (Sp.) en Chono Pinot Noir (Ch.)
Mei: Restaurant De Greune Weide Eibergen
Voorgerecht: gefrituurde asperges met knoflookroomsaus op een bedje van rucola.
Hoofdgerecht: varkenssukade met eendeleverpaté, rode uiencompote en roerbak asperges en sugarsnaps.
Dessert: Crème brûlée, warme frambozen en kletskop met aardbeien sorbetijs.
Wijn: Pinot Grigio (It.) en dieprode Salentino (It.)
Juni : Restaurant Tante Sien Vasse
Voorgerecht: gegrilde gerookte lamsham en groene asperges met mosterdcrème.
Hoofdgerecht: boerderijeend met verse lentegroenten, aardappelmousseline en madeirajus.
Dessert: mousse van aardbeien, yoghurttaartje, ijs en chocolade met pistachenootjes.
Wijn: Boca Verdejo (Sp.) en Negroamaro del Salento (It)
Juli: Kosie Food & Drinks Enschede
Voorgerecht: wilde Scandinavische zalm met venkel en komkommer.
Hoofdgerecht: gegaarde Angus rundernek met seizoensgroenten en aardappelkrokantje.
Dessert: taartje van chocolade en kersen, Kriek ijs en witte chocolade.
Wijn: Weissburgunder (D) en rode Ramon Bilbao Rioja (Sp.)
Augustus : De Gulle Smid Winterswijk
Voorgerecht: carpaccio van peer en geitenkaasjes met frambozendressing.
Hoofdgerecht: kalfssukade op bedje van warme groente met rösti aardappelen.
Dessert: ‘schoenzool’ met mango-sorbetijs, slagroom en vers zomerfruit.
Wijn: Ortonese Sangniovese Merlot en Chardonnay (It.)
September : Restaurant Dock 19 Almelo
Voorgerecht: oosterse noedelsoep met gerookte kip en ei. .
Hoofdgerecht: sappige Docksteak met bataatcrème, groentekrokantjes, salade en frites.
Dessert: vanille en pure chocolade, kletskop, slagroom en gemarineerd rood fruit.
Wijn: Terrasses du Sud Chardonnay en Merlot (Fr.)
Oktober: Grand Café De Kroon Markelo
Voorgerecht: licht aangebakken rundercarpaccio met truffelmayonaise.
Hoofdgerecht: lendesteak met een saus van portobello paddenstoel. Geserveerd met stamppot chioggia biet.
Dessert: pecan toffee, merinqueschuim en bolletje mokka coffee ijs met vruchtjes.
Wijn: rode Pays d’O c Merlot (Fr) en Lavilla (Fr.)
November: Gastrobar Bij Rozendaal Enschede
Voorgerecht: gekonfijte kabeljauwrug met draadjesvlees en mango chutney.
Hoofdgerecht: rosbief van het hert, met gebakken spruiten, puree van zoete aardappelen en krokant van serranoham.
Dessert: parfait Montelimar, aardbeien en kroketje van muntserkaas.
Wijn: Pontel Blanc (Fr.) en Lionne du Villion Maison rouge (Fr.)
December: Restaurant De Pastorie Ootmarsum
Voorgerecht: Zalm met algen sponscake, bulgur, yoghurtcrème en komkommer
Hoofdgerecht: varkenswang met aardappelmousseline, anijspaddestoelen, zacht buikspek, spruiten, knolselderij, portjus en huisgemaakte dikke frieten.
Dessert: witte chocolade-mousse met cremeux van amerne en yoghurt kersenijs.
Wijn: La Source Blanc (Fr.) en Passarel rouge (Fr.)
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema. -
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging