Volledig scherm
Naar verwachting is de storm Ciara vanavond rond 22.00 uur het hevigst. © Buienradar

Storm Ciara komt eraan: meerdere evenementen in Twente en de Achterhoek afgelast

UpdateHet KNMI heeft voor zondag vanwege de naderende storm Ciara voor het hele land Code Oranje afgekondigd. Uit voorzorg zijn meerdere evenementen in Twente en de Achterhoek afgelast. Volg vandaag alles over de gevolgen van de storm in ons dossier

Alle wedstrijden in de eredivisie en het amateurvoetbal zijn afgelast. FC Twente speelt zondagmiddag niet tegen Emmen. Naar verwachting wordt deze wedstrijd in de loop van de week ingehaald

Carnaval

In Oldenzaal verplaatst het carnavalsfestival BoesCabaal zich naar binnen. De blaaskapellen zouden in de feesttent buien bij zalencentrum Rouwhorst optreden. Maar deze optredens worden uit voorzorg naar het voorcafé verplaatst.  „We hadden graag anders gewild natuurlijk, maar veiligheid gaat natuurlijk boven alles”, vertelt Cor-Stephan Snijders van de organisatie.

Carnavalsvereniging De Dubbelkiekers uit Harbrinkhoek heeft de galamiddag, die zondag gepland stond, afgelast vanwege de verwachte storm. Ook Postel Tentenverhuur vindt het ‘onverantwoord’ om de galavoorstelling in de feesttent door te laten gaan.

Hockey

Niet alleen de voetbalwedstrijden, maar ook de hockeywedstrijden in de regio zijn afgelast. De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft besloten om alle wedstrijden in het land af te lasten. Er zou vandaag alleen in de hal gehockeyd worden, maar de KNHB vindt het niet verstandig dat mensen de weg op gaan. ,,De veiligheid van reizende spelers en toeschouwers naar sporthallen staat voorop”, aldus de bond.

Singraven

Vandaag zijn het park en arboretum van Singraven gesloten i.v.m. de nu al harde wind en de storm die vanmiddag gaat komen. De Landgoedwinkel is wel geopend van 12.00 tot 16.30 uur.

Roeiwedstrijd

Zondag zijn er geen roeiwedstrijden op het kanaal tussen Delden en Hengelo. Vanwege de voorspelde storm zijn de Twentsche WinterWedstrijden van Twentse Roeivereniging Tubantia afgelast. 

Stormschade

Als de voorspellingen kloppen, gaat het flink stormen in de regio. Wat te doen als er stormschade is. Wanneer bel je nou 112 en wanneer de gemeente? Brandweer Twente verschaft duidelijkheid.

Alarmnummer voor schade bij boerenbedrijven

De boeren van actiegroep Farmers Defence Force (FDF) hebben zaterdag een alarmnummer geopend voor mensen die vandaag tijdens de storm Ciara zwaar materieel nodig hebben. Ze beloven uit te rukken met tractoren om problemen te verhelpen.

Het noodnummer 06-27595999 is bedoeld om boeren met hun materieel in te schakelen als bijvoorbeeld grote omgevallen bomen of takken wegen blokkeren. ,,De hulp is niet bedoeld voor omgewaaide tuinhekken en dergelijke’’, waarschuwt het bestuur van de FDF. Volgens het bestuur hebben ‘talloze’ boeren aangegeven paraat te staan om burgers te helpen.

Schiphol

KLM heeft uit voorzorg al twintig inkomende en twintig uitgaande vluchten die voor zondag gepland stonden op Schiphol. Door de weersverwachtingen kunnen passagiers van KLM, Air France en Delta Air Lines hun vlucht omboeken. Dat geldt voor vluchten van vandaag, maandag en dinsdag.

Schiphol waarschuwde eerder al dat reizigers rekening moeten houden met vertragingen of geannuleerde vluchten. Het vliegveld adviseert reizigers om de actuele vluchtorganisatie te checken of contact op te nemen met de maatschappij waarbij is geboekt.

Volledig scherm
Wat te doen bij stormschade of waterloverlast? Brandweer Twente deelt dit overzicht voor meer informatie. © Facebook brandweer Losser