Het waait en regent momenteel flink in Hengelo.
Volledig scherm
Het waait en regent momenteel flink in Hengelo. © News United/ Jack Huygens

Storm Dennis raast over Twente: 20 meldingen

UpdateENSCHEDE - Storm Dennis heeft zondag vooralsnog weinig schade veroorzaakt in de regio. De brandweer heeft inmiddels twintig keer moeten uitrukken voor stormschade, waarbij het voornamelijk gaat om omgevallen bomen. Houd onze site in de gaten voor updates over storm Dennis. 

Zondagavond is de brandweer uitgerukt voor een omgevallen boom aan de Vossenbeltweg in Hengelo. De weg is geblokkeerd, maar de brandweer is bezig om de boom zo snel mogelijk in stukken te zagen, zodat de weg weer vrij kan worden gegeven.

Tekst gaat verder onder de foto

Door de storm is een boom op de Vossenbeltweg in Hengelo gevallen.
Volledig scherm
Door de storm is een boom op de Vossenbeltweg in Hengelo gevallen. © News United/ Jack Huygens

Brandweer Twente meldt dat er zondag 20 meldingen van stormschade zijn binnengekomen. Het gaat hierbij voornamelijk om omgewaaide bomen. 

Het lijkt erop dat het de storm rond 19.00 uur het hevigst is in onze regio.  

Buienradar
Volledig scherm
Buienradar © Buienradar

De brandweer Ruurlo postte zondagavond een video op Facebook waarop te zien is dat zij bezig zijn een boom om te zagen. Dit als gevolg van storm Dennis:

Stormschade

In Hengelo was het dakleer los gewaaid van een woning aan de Waarbekenweg. De brandweer had een hoogwerker nodig om het dakleer te verwijderen. 

In Ambt Delden aan de Twickelerlaan moest de brandweer een uit de boom gewaaide tak van de weg halen. De weg is ondertussen weer vrijgemaakt. 

Tevens is de brandweer in Hengelo in actie gekomen voor een melding van stormschade aan het Lentohof in Hengelo. Ter plaatste bleken dakdelen los te zijn gelaten. De brandweer heeft de dakplaten verwijderd, zodat er geen gevaarlijke situaties konden ontstaan door wegwaaiende dakdelen.

Tekst gaat verder onder de foto.

In Ambt Delden aan de Twickelerlaan moest de brandweer een uit de boom gewaaide tak van de weg halen.
Volledig scherm
In Ambt Delden aan de Twickelerlaan moest de brandweer een uit de boom gewaaide tak van de weg halen. © News United/ Jack Huijgens

Carnaval 

Door de slechte weersomstandigheden zijn er verschillende Carnavalsoptochten in de regio afgelast. Carnavalsvereniging Alberger Bökke liet zaterdagmiddag weten het gezien de verwachte weersvoorspellingen onverantwoord te vinden om de optocht in Albergen door te laten gaan.

Ook het seniorencarnaval in Losser kon door de voorspelde harde regen en wind niet doorgaan. Carnavalsvereniging De Gaffel Aöskes in Losser durfde het niet aan. In een persbericht laten ze weten dat een feest voor de doelgroep, de senioren, in een tent met harde wind en veel regen is niet te doen. 

Voetbal

Vanwege de weersomstandigheden werden ook een aantal amateurwedstrijden afgelast. Wanneer deze worden ingehaald is nog niet bekend. 

De wedstrijd van de FC Twente vrouwen werd ook afgelast. Zij zouden vandaag tegen Alkmaar spelen.