Volledig scherm
Onweer boven Zenderen, Overijssel. © Nicky Wagenvoort

Stormschade en problemen op het spoor na noodweer in Twente

ENSCHEDE - In sommige delen van Nederland was er dinsdagavond sprake van noodweer, maar in deze regio bleef de schade beperkt. De brandweer in Twente heeft dinsdagavond 51 meldingen van stormschade ontvangen. Vanuit 18 verschillende kazernes werd uitgerukt. De brandweer meldt dat er in deze regio geen gewonden zijn gevallen. 

Volledig scherm
Bomen op de N332 bij Holten. © News United / Jan Willem Klein Horstman

Rond 23.00 uur werd in de regio Twente Code Oranje afgegeven door het KNMI. Er werden onder meer zware onweersbuien en windstoten voorspeld. Deze buien zorgden op sommige plaatsen voor overlast. Onder meer in Enschede ging het mis. Zo viel er aan het Ommerbos in Enschede een boom op één van de woningen. Daarbij raakte niemand gewond. Van de Alphatoren aan het Mooienhof in Enschede zijn enkele grote platen gewaaid. Deze kwamen verderop op het fietspad terecht. Brandweerlieden hebben de andere loszittende platen verwijderd.

De harde wind zorgde dinsdagavond ook voor veel schade op de N332 bij Holten. Langs de weg vielen meerdere bomen om. Ook knapten er grote stukken af, die daarna op het wegdek belandden. Dit zorgde voor een gevaarlijke situatie op de N332, waar de brandweer ter plaatse moest komen. Daarnaast werd ook de Dijkerhoekseweg in Holten afgesloten voor verkeer. Daar sloeg de bliksem in op een grote eik. De boom kon daardoor ieder moment omvallen. De brandweer sloot de weg af om de boom te kunnen ruimen.

Aan de Bernard van Meursstraat in Oldenzaal, zorgde de harde wind ook voor stormschade. Daar belandde een afgeknapt deel van een boom op één van de geparkeerde auto’s.

Treinverkeer

Ook het treinverkeer in Nederland ondervond hinder van de storm. Aan het begin van de nacht meldde Prorail dat er tussen Deventer en Rijssen een plaat op het spoor was gevallen. Zeker tot half twee vanmiddag rijden er geen treinen op het traject Deventer - Apeldoorn. Dat als gevolg van stormschade. Vlakbij station Twello, op het spoortraject Deventer-Apeldoorn, viel gisteravond rond half twaalf een enorme boom over het spoor heen. Deze trok de bovenleiding kapot, waardoor er geen treinverkeer meer mogelijk was.

 WhatsApp ons!

Heb je een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-13328999

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.
Volledig scherm
De brandweer in actie op de Alphatoren in Enschede © News United
Volledig scherm
Ommerbos, Enschede. © News United / Dennis Bakker
Volledig scherm
Stormschade in Oldenzaal © News United / Dennis Nengerman