De Telgenborch juicht, ze winnen met beide teams
Volledig scherm
De Telgenborch juicht, ze winnen met beide teams © Tessa Bouwmeester

Telgenborch uit Almelo is de grote winnaar van Lego League-finale

ENSCHEDE/ALMELO - De leerlingen van de Almelose basisschool De Telgenborch hebben de  Regiofinale Oost-Nederland gewonnen van de jaarlijkse Lego League-wedstrijd. De school won in beide categorieën en mag daardoor ook met die twee  teams naar de finale van de Benelux, begin volgend jaar.

De finale werd gehouden bij hogeschool Saxion. Lego League is een jaarlijkse wedstrijd met het doel kinderen te interesseren voor techniek, in de hoop dat ze later voor een carrière in de wetenschap en techniek kiezen. Deze keer deden opnieuw ruim 200 scholieren tussen 9 en 14 jaar mee van scholen uit de regio. Het gaat er niet om dat elke opdracht helemaal lukt; ook telt hoe de scholieren problemen  hebben benaderd en aangepakt.

Prijzen

De Telgenborch is de grote winnaar. Het team Power 2 the Future  van de school won de champions award, het andere team Build the Future won de robot award, maar eindigde in het algemeen klassement bovendien ook nog als tweede. Dat betekent dat beide teams voor Nederland gaan uitkomen.