Alle deelnemers van het ROC van Twente tijdens de Nederlandse kampioenschappen voor het mbo.
Volledig scherm
Alle deelnemers van het ROC van Twente tijdens de Nederlandse kampioenschappen voor het mbo. © ROC van Twente

Tien medailles voor ROC van Twente-studenten in landelijke Skills-finale

VRIEZENVEEN/MANDER/ALMELO - Tien mbo-studenten van het ROC van Twente vielen tijdens Skills The Finale in Leeuwarden in de medailles. Deze leerlingen behoren daarmee tot de besten op hun vakgebied in ons land.

Het ROC van Twente toog met een flinke delegatie naar de landelijke finales in de Friese hoofdstad. Op de diverse locaties van het ROC Friese Poort werden de wedstrijden in de diverse vakgebieden met groot succes afgewerkt. Behalve de tien medailles wist acht andere leerlingen uit Twente ook nog een vierde of vijfde plaats te behalen. Goud was er voor Mart Reekers uit Vriezenveen (Lasser MAG) en Joy Arends uit Mander (Interieuradviseur). Fleur Wind uit Almelo haalde brons (kapster).

ROC-docente Natasja Bosvelt is trots op de resultaten van haar studenten. „Meedoen aan een Skills-wedstrijd is een kans om boven jezelf uit te stijgen en helemaal op te gaan in je passie voor je vak. Die ervaring gun ik al onze studenten. Je kunt eigenlijk niet uitleggen hoe gaaf zoiets is, je moet het gewoon meemaken”, zegt Bosvelt