Een arrestatieteam valt binnen tijdens de politieactie in Enschede van afgelopen dinsdag.
Volledig scherm
Een arrestatieteam valt binnen tijdens de politieactie in Enschede van afgelopen dinsdag. © News United/Dennis Bakker

Tientallen kilo's drugs, auto's en cash in beslag genomen bij politieacties in Twente

ENSCHEDE - De politie-inval van dinsdagmiddag in twee panden in het centrum van Enschede, maakte onderdeel uit van een serie van acht doorzoekingen en invallen in heel deze regio, waarbij tientallen kilo's verdovende middelen in beslag zijn genomen. Bij de invallen zijn vier mannen gearresteerd: een 30-jarige en een 33-jarige Enschedeër, een 29-jarige man uit Rijssen en 22-jarige man uit Enschede.

De politie Twente heeft dinsdag in totaal acht invallen gedaan op verschillende plekken tijdens een zogeheten ‘klapdag’. Ruim honderd agenten uit diverse politieteams vonden tijdens de invallen en doorzoekingen grote hoeveelheden verdovende middelen, die in beslag zijn genomen. 

Ook is er beslag gelegd op ruim €11.000,- aan contant geld, vier personenauto's en een woning op een nog onbekende plek in deze regio. 

Drugshandel in pand Enschede

De invallen door het hennepteam van de districtsrecherche en het basisteam van Enschede van de politie Twente volgden op een onderzoek dat al langere tijd liep en zich richtte op drugshandel in deze regio. Tijdens dat onderzoek sprong er één specifieke winkel in het centrum van Enschede uit, waar dinsdag een inval werd gedaan. In de zaak werd drugs verkocht aan vooral Duitse bezoekers. De politie heeft de vier mannen gearresteerd bij deze invallen.

Bekijk hieronder beelden van de invallen in Enschede: