Volledig scherm
Cees Anker (voorgrond) onthult zijn naam op de trein. Op de achtergrond staat Bert Boerman klaar om hetzelfde te doen. In het midden operationeel directeur Emile Broersma van Keolis Nederland. © Frans Nikkels

Treinen Keolis krijgen namen vertrokken directeur en gedeputeerde

HENGELO - Vanaf vandaag rijden tussen Enschede en Zwolle en tussen Zwolle en Kampen twee treinen van vervoerder Keolis met de namen van de onlangs vertrokken algemeen directeur Cees Anker van Keolis en gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel.

De namen op de treinen werden vanmorgen onthuld in Hengelo.

Anker had bij zijn afscheidsreceptie in juni al aangekondigd gekregen dat er een trein naar hem vernoemd zou worden. Dat ook Bert Boerman een trein zou krijgen, was een verrassing. Overigens niet voor Boerman, die van tevoren heeft laten toetsen of het een probleem zou kunnen zijn wanneer hij op deze manier aan Keolis verbonden zou worden.

Concessie

Keolis wedijvert bij aanbestedingen voor het openbaar vervoer in Overijssel met andere bedrijven en de provincie dient daarin onafhankelijk te zijn. Volgens Boerman is dit geen probleem, omdat het nog jaren duurt voordat de provincie opnieuw treinconcessies op de diverse lijnen verdeelt.

Volledig scherm
Cees Anker bij ‘zijn’ trein. © Frans Nikkels