Volledig scherm
© anp

Tropische hitte keert terug in Twente: volgende week 33+ graden

ENSCHEDE - Na een overwegend frisse week, keert de zomer weer terug in Twente. Een groot deel van volgende week stijgen de temperaturen naar zomerse waarden. Dinsdag kan het met 33 graden zelfs tropisch warm worden.

Volledig scherm
© Weerplaza

„Het zat al een tijdje in de weermodellen, maar nu lijkt het dan ook echt te gaan gebeuren”, zegt weerman Raymond Klaassen van Weerplaza over de verwachte hitte.

Zaterdag wordt het nog bewolkt met naar verwachting een paar forse buien. Er is kans op onweer, windstoten en lokaal kan flink wat water vallen in korte tijd. „Zondag en maandag zijn een soort van overgangsdagen naar een zeer warm weerbeeld’’, aldus Klaassen. Het kwik ligt zondag rond de 24 graden. Maandag wordt het nog wat warmer, met temperaturen rond de 27 graden.

Tropische dag

Dinsdag bereikt zeer warme en droge lucht ons land en schiet de temperatuur omhoog. Onder een brandende zon wordt het met 30 graden tropisch warm. Woensdag en donderdag wordt het nog warmer: de weermodellen laten temperaturen zien tussen de 33 en 38 graden. 

„Deze extreme hitte is een optie, maar nog wel ver weg. De komende dagen moet duidelijker gaan worden of we echt deze kant op gaan’’, legt Klaassen uit.  Vanaf volgende week vrijdag neemt de kans op regen en onweersbuien toe, maar blijft het met ruim 25 graden nog zomers warm.

Hitterecords

De kans bestaat dat er volgende week weerrecords sneuvelen, stelt Raymond Klaassen van Weerplaza. Mocht het warmer worden dan 36,2 graden, dan betekent dat een hitterecord voor Twente: