Volledig scherm
© Getty Images

Tropische week voor de boeg in Twente: kwik boven de 35 graden

ENSCHEDE - De meteorologische zomer begint aankomende vrijdag en dat is te merken. Het kwik in deze regio stijgt volgende week tot boven de 35 graden. Een hittegolf wordt niet uitgesloten.

Of we de snikhete en kurkdroge zomer van 2018 achterna gaan, is nog onduidelijk. Maar het wordt warm, erg warm. Amateurvoorspellers houden er rekening mee dat het kwik volgende week op kan lopen tot 38 graden. Weerplaza en Buienradar zijn wat voorzichtiger: zij houden het op 35 graden op dinsdag en woensdag.

Hittegolf?

,Dát de temperaturen omhoog gaan is zeker, maar hoeveel is nog zeer de vraag’’, zegt weerman Michiel Severin van Weerplaza. Severin vindt het nog te vroeg om te spreken over een hittegolf, maar sluit die zeker niet uit. Voor een hittegolf moet het vijf aangesloten dagen 25 graden of warmer zijn, waarvan drie dagen heter dan 30 graden. ,,De kans dat we volgende week een paar tropische dagen krijgen lijkt reëel.’’

Volgende week dinsdag en woensdag worden de warmste dagen van de week met temperaturen van zo'n 35 graden.

Komende dagen

Na een bewolkte en benauwde woensdag, daalt het kwik de komende dagen weer iets. Donderdag en vrijdag wordt het zo'n 21 graden. Het weekend verloopt zonnig met 23 tot 28 graden. En na het weekend wordt het dan dus echt tropisch warm.