Volledig scherm

Twee Twentse bedrijven failliet

ALMELO - De rechtbank heeft twee Twentse bedrijven failliet verklaard: bakkerij Ada in Almelo en vastgoedbedrijf Estado II in Enschede.

Het faillissement van bakkerij Ada aan de Adastraat in Almelo is volgens curator mr. Erik Nijhof aangevraagd door het pensioenfonds, omdat de bakkerij de pensioenpremies van twee werknemers niet had afgestort. De bakkerij is al enige tijd dicht.

Verder is projectontwikkelingsbedrijf Estado II in Enschede failliet. Het gaat om zusterbedrijf van vier andere BV´s van Estado Vastgoed, die eind augustus al failliet gingen na een conflict met de Belastingdienst. 

De belastingdienst trok de stekker er uit bij Estado na een mislukt bouwproject aan de Zuiderval in Enschede. Daar moest een luxueus kantoorgebouw worden neergezet, maar de aannemer bleef zitten met onbetaalde rekeningen ter waarde van een miljoen euro. Afgelopen zomer gingen deze Estado-BV's inclusief moederbedrijf Estado Participaties & Vastgoedmanagement BV ten onder en Estado-dochter Vijfsteek Vastgoed  in Hoogeveen. Curator van Estado II is mr. Mink Severiens.

I