Volledig scherm
PREMIUM
Linda de Mol deelde live op televisie een dikke geldprijs uit, maar het bedrag kwam nooit bij de winnaar terecht. Tot nu. © Roy Beusker

Twentse winnaar Miljoenenjacht heeft hoofdprijs binnen: ‘Maar wel met een zure bijsmaak’

ENSCHEDE - Eindelijk was het dinsdag zover: een gepensioneerde Tukker die twee jaar geleden Postcode Loterij Miljoenenjacht won kreeg ‘een bedrag met vijf nullen’ op zijn rekening. Toch ligt het bedrag na een jarenlange juridische strijd flink lager wat Linda de Mol op haar cheque had staan. „En dus is er blijdschap, maar met een zure bijsmaak", zegt zijn advocaat Robert Kroon.

Na een enorm aantal rechtszaken tegen de Duitse Volksbank koos de Twentse prijswinnaar begin deze week voor een snelle oplossing: beide partijen deden een beetje water bij de wijn en beloofden de zaak verder te laten rusten. De Twentenaar ging akkoord met een lager bedrag, de Volksbank beloofde af te zien van een nieuwe rechtszaak. „Mijn cliënt wilde rust. Jarenlang procederen kost niet alleen veel geld, maar ook veel energie en kopzorgen", zegt advocaat Kroon. „En dat zijn ze zat.”

Dat de winnende Tukker de geldprijs nooit op zijn rekening kreeg, kwam door bizar toeval. Terwijl hij zichzelf naar een geldprijs van een paar ton speelde, keek de deurwaarder toe vanuit het publiek. Die deurwaarder was ingeschakeld door de Duitse Volksbank, waarmee de prijswinnaar een geschil had over een zakelijke lening. Dat geschil leverde een jarenlange juridische strijd op, met rechtszaken in heel Nederland.