Volledig scherm
De angst voor het coronavirus is zichtbaar in China, maar de UT ziet nog geen reden om vier studenten die in het land zitten terug te laten keren naar Enschede. © AFP

Universiteit Twente haalt geen studenten terug uit China

ENSCHEDE - De Universiteit Twente (UT) volgt de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwgezet. Maar ziet nog geen redenen om studenten uit China terug te laten komen.

De UT heeft op dit moment vijf studenten en een medewerker in China zitten. Maar volgens woordvoerder Bertyl Lankhaar zitten die in plaatsen als Shanghai en Beijing. Ver verwijderd van de risicogebieden, zoals miljoenenstad Wuhan waar het gevaarlijke coronavirus eind vorig jaar de kop op stak. Er zijn volgens Lankhaar ook geen signalen dat Chinese studenten aan de UT, die bijvoorbeeld voor oud en nieuw naar huis waren gegaan, niet terug kunnen komen naar Enschede.

UT volgt algemene lijn Nederland

Waar Frankrijk en de VS wel hun burgers terughalen uit China, volgt de UT de lijn van Nederland.  „We houden de situatie goed in de gaten en raden ze aan om de adviezen goed op te volgen, maar zien op dit moment geen aanleiding om ze terug te laten komen”, aldus Lankhaar. „Zo gauw gezondheidsinstituut RIVM met nieuwe adviezen komen, zullen we daar ook actief over communiceren.” 

Ziekenhuis MST bekijkt protocol

Het Enschedese ziekenhuis bekijkt momenteel of het protocol dat eerder werd gebruikt tijdens de bestrijding van het SARS-virus uit de kast kan worden gepakt. MST houdt er rekening mee dat zich mensen melden met vragen over een mogelijke infectie. Patiënten met een zogenoemde ernstige respiratoire infectie, die in Nederland in het ziekenhuis opgenomen moeten worden en die minder dan veertien dagen voor aanvang van de klachten in Wuhan zijn geweest, kunnen worden gecontroleerd op een besmetting met het coronavirus.

Poll

Universiteit Twente haalt voorlopig geen studenten terug uit China om dreiging coronavirus

  • Terecht, we moeten ons niet gek laten maken door dit virus (53%)
  • Niet slim, je kunt ze beter terughalen voordat het echt uitbreekt (32%)
  • Ik wacht nog altijd op een uitbraak van de Mexicaanse griep in Nederland... (15%)
1164 stemmen