Volledig scherm
De Teresakerk in Hengelo na de brand. © Harald Lohmann - The Content Cre

Verwoestende brand in Hengelose kerk niet aangestoken

HENGELO - De verwoestende brand in de Moeder Teresakerk in Hengelo is veroorzaakt door een technisch probleem in de stroomvoorziening. Er is geen sprake van brandstichting. Dat is gebleken uit het onderzoek van de brandweer en de politie. De kerk werd afgelopen maandagochtend volledig verwoest.

De brandweer heeft donderdag het parochiebestuur van De Goede Herder, waar de Teresakerk onder valt, ingelicht. In de loop van vrijdag zal de kerk hierover ook een verklaring posten op hun website. 

Vicevoorzitter Gerard ter Ellen van de parochie spreekt van een zekere opluchting, dat de verwoestende brand ‘niet veroorzaakt is door een menselijk toedoen’. „Het valt niemand aan te rekenen. Dat is een opluchting dat het niet komt door een menselijk falen of door opzet. Maar het blijft natuurlijk heel verdrietig wat er is gebeurd.”

Geen sporen

 Ter Ellen zegt dat het bestuur vanaf het begin al niet dacht aan opzet. „Want dan zou je vermoedelijk ook sporen van braak hebben gezien en die waren er niet.” Ter Ellen zegt ook dat er de afgelopen tijd geen werkzaamheden zijn verricht aan de technische installatie en de stroomvoorziening in de kerk.