Video gemist? De Twentse bierkoning en verslaafd aan schulden

videoTubantia maakt video’s bij verhalen waarvan we denken dat je ze ook wilt zien. Een selectie van die video’s willen we je hieronder nog een keer aanbieden. Zeven video’s in willekeurige volgorde.

Wat gebeurt er nou achter die deur met die spiegelende letters? Eindelijk binnenkijken bij nachtclub Casanova in Enschede. Verslaggever Joost kreeg er een rondleiding en je kunt meekijken. 

Bierkoning! Een Twents ‘rondje bier’ gaat viraal. Op het filmpje is te zien hoe Tukker Thijs Veldhuis een giga-tray laat vullen met maar liefst 78 glazen bier. Houdt ‘ie het?

Bert Eulderink uit Enschede werkt al zijn hele leven fulltime. Toch raakte hij flink in de schulden. Bert leende enorme bedragen voor auto’s. „Schulden maken was mijn verslaving.”

„De Koude Oorlog is aan mij voorbij gegaan. Ik woonde te ver weg.” Aan het woord Gerrit Haverslag uit Holten. Gerrit werd destijds wel voorbereid op wat komen kon. Want de grootste atoomvrije kelder van Overijssel ligt onder zijn huis. 

Twee dagen na zijn achttiende verjaardag haalde Joran zijn groot rijbewijs. Is deze Rijssenaar de jongste vrachtwagenchauffeur van Nederland? 

De Hengelose revue is een fenomeen. Voor Jansen en Janssen aanleiding om zich erin te kletsen en mee te doen aan de repetitie. 

Zestien vrouwen ’die het wel verdienen, maar niet kunnen betalen’ worden in Almelo door studenten in de watten gelegd. Voor het eerst organiseerde het ROC van Twente zo’n verwendag waar verschillende opleidingen aan meedoen. 

Volledig scherm
© videostill