Video gemist? Hanna van Hendrik en Bennie de buschauffeur

videoTubantia maakt steeds vaker video’s bij verhalen waarvan we denken dat je het wel wilt zien. Een selectie van die video’s willen we je hieronder nog een keer aanbieden. Zeven video’s in willekeurige volgorde.

Honderden mensen liepen mee in een stille tocht door de binnenstad van Hengelo. Zo wilden ze de 27-jarige Chantal de Vries uit Almelo herdenken. Chantal werd in de nacht van eerste kerstdag na haar werk omgebracht.  Enkele dagen later werd een verdachte opgepakt. 

Dakloze Gerard slaapt in een fietsenhok, maar dankzij zijn nieuwe Sheltersuit, een jas en slaapzak ineen, houdt hij het wel lekker warm. „Zijn situatie is schandalig”, aldus de bedenker van de slaapzak. 

Fotograaf Bert Kamp uit Nijverdal verloor vier jaar geleden zijn vrouw door een fout in het ziekenhuis. Hij wordt nog steeds achtervolgd door dat moment. 

Met 47.500 verkochte kaarten voor 51 voorstellingen is het theaterspektakel Hanna van Hendrik, over het Twentse boerenleven, is een megasucces. Vorig jaar zei ze: “Mooier dan dit wordt het niet, we stoppen op de top van het succes.” Maar deze week draaide ze bij.

Cybercrime. Een 22-jarige Nederlander verdiende 2 ton met het aanbieden van 12 miljard gestolen inlognamen en wachtwoorden. Ouders in Enschede raakten hun spaargeld kwijt door oplichters die zich via WhatsApp voordeden als hun dochter. En je computer kan overgenomen worden door criminelen die er van alles mee kunnen doen. Je ziet het gebeuren maar je kunt niks doen. Dat doen ze met ransomware, maar wat is dat eigenlijk? We leggen het uit. 

Diana Winkel was de goedheid zelve. Na haar moord 12 jaar geleden hebben haar zussen 80 goede doelen moeten opzeggen. Het is niet ondenkbaar dat haar bereidheid iedereen te helpen haar fataal is geworden. De dader is nooit gevonden. Daarom staat de moord op Diana op de ‘cold case-kalender’ die deze week werd uitgedeeld in gevangenissen en tbs-klinieken. 

Bennie de buschauffeur maakt Twentse reizigers blij. Hij kruipt niet zelf achter het stuur, maar zit in het borstzakje van zijn geestelijke vader Marinus. Of op de stoel achter hem. Bennie helpt Marinus. En hoe.  

Volledig scherm
videostill © videostill