Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Volgende week flinke overlast op het spoor in Twente

ENSCHEDE - Twentenaren die volgende week de trein pakken, doen er goed aan om eerst de reisplanner te checken. Op meerdere trajecten in de regio wordt aan het spoor en aan de stations gewerkt. En dus rijden er op veel trajecten bussen in plaats van treinen.

In de periode van maandag 21 oktober tot en met donderdag 24 oktober wordt er door ProRail aan het spoor gewerkt in de regio Twente. Alle werkzaamheden zijn volgens NS bewust in de herfstvakantie gepland, zodat zo min mogelijk reizigers hinder ondervinden.

Overzicht werkzaamheden

Tussen Oldenzaal en Hengelo rijden vier dagen lang (maandag t/m donderdag) geen treinen. ProRail vernieuwt de sporen en vervangt de wissels. Op het traject worden bussen ingezet. Ook de Eurobahn tussen Hengelo en Bad Bentheim rijdt niet.

Op de stations van Hengelo en Almelo vinden volgende week werkzaamheden plaats. Drie dagen lang (dinsdag t/m donderdag) rijden er daardoor bussen tussen Hengelo en Almelo. Op dinsdag rijden de bussen door naar Deventer.

De intercity van Enschede naar Zwolle rijdt volgende week drie dagen lang niet. Reizigers uit Enschede pakken de trein naar Hengelo, daar de bus naar Wierden, om vanaf daar weer op de trein te stappen. Het gevolg: (flink) langer onderweg.

Een overzicht van alle werkzaamheden en vertragingen is te vinden op de site van NS.