Volledig scherm
De stichting Welkom in de Kerk is een speurtocht gestart naar de meest gastvrije kerk in Twente en de Achterhoek. © Stichting Welkom in de Kerk

Wat is de meest gastvrije kerk van Twente en de Achterhoek?

WIERDEN - Waar staat de meest gastvrije kerk in Oost-Nederland? Wie het weet mag het zeggen. Nog tot 15 februari. Dan sluit de inschrijving voor de verkiezing.

De speurtocht is een initiatief van de Stichting Welkom in de Kerk. Die stichting komt voort uit de protestantse kerk en richt zich op het behoud van kerkgebouwen in Twente en de Achterhoek. De verkiezing wordt gesteund door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de provincie Overijssel.

Kunnen toeristen de kerk vinden?

De kerken worden beoordeeld op zeven criteria. Zoals hoe vaak de kerk open is naast de diensten, het aanbod aan activiteiten, of het goed is te vinden voor dagjesmensen en toeristen en het aantal bezoekers per jaar.  Kandidaten kunnen worden voorgedragen tot 15 februari via www.gastvrijekerk.nl. Een jury nomineert vervolgens vijf kerken uit Overijssel en Gelderland. Medio mei wordt de winnaar bekend gemaakt en een publieksprijs uitgereikt.