Volledig scherm
PREMIUM
De eerste graafmachines en bulkwagens arriveerden dinsdag op het Malieveld. Vanuit Twente is de animo echter beperkt. © ANP

Weinig animo voor bouwprotest vanuit Twente: ‘Wij gaan gewoon werken’

videoENSCHEDE - De animo voor het bouwprotest van woensdag lijkt vanuit Twente beperkt. Van de grote bedrijven gaat hooguit een handjevol mensen, áls er al een afvaardiging gaat.

Poll

Animo voor bouwprotest in Twente beperkt: 'Wij gaan gewoon werken'

  • Zonde: dit is de kans om je stem te laten horen (49%)
  • Mooi dat bouwvakkers hier gewoon doorwerken, ook dat is een krachtig signaal (31%)
  • Logisch: zzp'ers in de bouw zijn zeker bang dat een ander er met het werk vandoor gaat (20%)
2140 stemmen

Niet alle grote, Twentse bouwbedrijven nemen deel aan het protest. Ter Steege uit Rijssen laat bij monde van een woordvoerder weten dat het wel snel een oplossing wil voor de stikstofcrisis, maar dat ‘zo’n actie niet bij onze manier van werken past’. „Wij gaan gewoon werken.” Ook Vastbouw uit Rijssen stuurt geen afvaardiging naar Den Haag, al heeft een woordvoerder niet duidelijk waarom niet. Plegt Vos uit Hengelo en Roosdom Tijhuis hebben ondanks herhaalde verzoeken niet op vragen van deze krant gereageerd.

Herman Reinten, directeur van ReintenInfra uit Oldenzaal, is er wel. Hij was eerder in deze krant al uitgesproken kritisch op het stikstofbeleid, dat hij ‘de quillotine voor de bv Nederland’ noemde. Volgens Lucas Haafkes, voorzitter Bouwend Nederland afdeling Twente, stuurt VolkerWessels een afvaardiging van honderd man naar Den Haag en komt ook Hegeman uit Nijverdal met een groep van zo’n veertig personen. Zelf gaat Haafkes, directeur van aannemersbedrijf Haafkes uit Goor, met een man of vijf.