Volledig scherm
De nieuwe parkeertarieven van ZGT, zoals aangegeven bij de ingang van het parkeerterrein van het Almelose ziekenhuis. © Ferry de Goeijen

Zaak tegen verhogen parkeertarief ziekenhuis Almelo afgewezen

ALMELO - Wierdenaar Henk Dekkers is in zijn zaak tegen de  raad van toezicht van ziekenhuis ZGT niet ontvankelijk verklaard. Volgens de rechtbank in Almelo heeft hij de verkeerde partij gedagvaard.

Dekkers had dat vermoeden zelf al tijdens het kort geding geuit. Hij moet ook de kosten (960 euro) vergoeden die ZGT heeft gemaakt.

Bewijzen

Kern van de zaak was de verhoging van het parkeertarief bij het Almelose ziekenhuis. Volgens Dekkers is dat op verkeerde, financiële gronden gedaan. Maar het ziekenhuis zou hem niet de gegevens willen geven om dat te bewijzen. De rechter geeft aan dat het waarschijnlijk ook niet was gelukt als de zaak wel inhoudelijk was behandeld.

Dialoog

Dekkers laat desgevraagd weten dat hij bij de cliëntenraad van ZGT een verzoek heeft neergelegd voor een gesprek. Voorzitter Threes Oude Moleman van de cliëntenraad gaf direct na de zitting aan dat Dekkers niet open zou staan voor een dialoog. Dekkers bestrijdt dat.