Ze hebben het medicijnbeleid goed op orde bij het SKB in Winterswijk. Juliët Spijkers (links) controleert de medicijnen, samen met Petra Simmelink van de ziekenhuisapotheek.
Volledig scherm
PREMIUM
Ze hebben het medicijnbeleid goed op orde bij het SKB in Winterswijk. Juliët Spijkers (links) controleert de medicijnen, samen met Petra Simmelink van de ziekenhuisapotheek. © Frans Nikkels

ZGT scoort ondermaats in Ziekenhuis Top 100, MST en SKB scoren beter

ALMELO - ZGT is verder weggezakt in de landelijke Ziekenhuis Top 100. Het ziekenhuis met vestigingen in Almelo en Hengelo staat dit jaar in de lijst met veertig streekziekenhuizen op de één na laatste plek. Bestuursvoorzitter Hilde Dijstelbloem belooft verbeteracties.

Vorig jaar scoorde ZGT in het jaarlijkse onderzoek van het AD en een aantal regionale kranten, waaronder De Twentsche Courant Tubantia, nog een 31ste plek op een ranglijst met toen 44 streekziekenhuizen. Ook al geen resultaat om over naar huis te schrijven, maar de lijst van dit jaar levert een nog grotere teleurstelling voor het Twentse ziekenhuis op. Toch benadrukt bestuursvoorzitter Hilde Dijstelbloem dat de huidige 39ste plek - van nu veertig ziekenhuizen - niet betekent dat de verleende zorg niet goed is. “Maar waar het anders moet, daar zetten we verbeteracties op.”