Volledig scherm
Roos (links) en Jet Grooters. © Anja Grooters

Zusjes uit Noordijk beste
beachmeiden van ons land

SCHEVENINGEN/NOORDIJK - Jet (10) en Roos (12) Grooters uit Noordijk zijn de beste beach volleybalmeiden van ons land. De Achterhoekse zusjes werden zaterdag weliswaar derde op het Nederlands kampioenschap in Scheveningen, maar waren het beste meisjesduo. 

Volledig scherm
Jet en Roos kregen een medaille en een certificaat. © Anje Grooters
Volledig scherm
Roos (links) en Jet werden gehuldigd met een schuimbad. © Anja Grooters

Jet, speelster van Dynamo-C1 in Neede en Roos, die volleybalt in Havoc-C1 in Haakbergen, werden getraind door Casper Haanappel (Webton Beach Twente in Borne) en Hans ten Dam (RTC Almelo). De juniorenstrijd werd gewonnen door twee jongens uit Groningen. In de strijd om een finaleplek verloren Jet en Roos nipt, met 21-18 en 21-17. Een mixteam (jongen en meisje) werd tweede.

In de strijd om de derde en vierde plaats waren Jet (1.40 meter) en Roos (1.69 meter) veel sterker dan het concurrerende tweetal uit Apeldoorn. De strijd, met een heuse scheidsrechter op de bok en officiële tijdswaarneming, wonnen zij met 21-14 en 21-12. Ze kregen een medaille, een certificaat en een knuffel van een bobo van de Nevobo, de volleybalbond. Jet en Roos vierden hun podiumplek in een schuimbad.

Mooie binnenkomer

Voor de Noordijkse meiden houdt morgen de vakantie op. Roos begint aan middelbare school Canisius in Almelo. Die heeft een speciale afdeling voor volleybaltalenten. ,,Dit is toch een mooie binnenkomer’’, vindt hun enthousiaste moeder Anja. Jet zit morgen voor het eerst in groep 7 van de B. Tormijnschool.

Ruzie?

Vliegen de meiden elkaar nooit in de haren, zoals zussen doen? Moeder Anja: ,,Bij het open Nederlands kampioenschap, in juli ook in Scheveningen, maakten ze ruzie. Daardoor verloren ze de finale en werden ze tweede.’’