Volledig scherm
PREMIUM
© Jeroen Kreule

Dublin voor een dubbeltje: zo ga je goedkoop op stap

ReizenGratis musea, slapen voor 12 euro per nacht, een stoofpotje voor weinig: een trip naar de Ierse hoofdstad Dublin hoeft niet duur te zijn.

Slaapzaal

Reserveer een bed in een slaapzaal in Barnacles Hostel. Ontbijt is inbegrepen - en vaak ook herrie.

Een opvallend briefje bij de receptie van Barnacles Hostel in Temple Bar, de culturele wijk van Dublin: Gratis oordopjes verkrijgbaar. Achter de balie staat een pot gevuld met die gehoorbeschermers. Een grap? ,,Straatlawaai, snurkende kamergenoten, gasten die om 4 uur ’s nachts binnenstrompelen: het komt voor’’, zegt de receptiemedewerker. ,,Je kunt maar beter eerlijk zijn.’’

  1. Tsjernobyl overspoeld met toeristen door HBO-serie
    PREMIUM
    video

    Tsjernobyl overspoeld met toeristen door HBO-serie

    Toen in de vroege ochtend van 26 april 1986 reactor nummer 4 van de kerncentrale van Tsjernobyl explodeerde, leek het erop dat een groot gebied rond de onheilsplek voor honderden jaren, zo niet langer, ontoegankelijk zou worden. Sinds een aantal jaren kunnen toeristen er onder begeleiding met eigen ogen zien wat de ramp teweegbracht. Nu betaalzender HBO de miniserie Chernobyl op het scherm brengt, is het toerisme zelfs sterk toegenomen. Zo'n 30 tot 40 procent hoger dan normaal.