Het strand van het Spaanse Benidorm.
Volledig scherm
Het strand van het Spaanse Benidorm. © EPA

Fikse boete voor Britten die in coronatijd toch op vakantie gaan

De Britse regering voert een forse boete in voor Engelsen die in coronatijd toch op vakantie naar het buitenland gaan. Het gaat om een bedrag van 5000 pond (5800 euro). 

 1. Noorse premier onder vuur vanwege verjaardagsetentje op ski-vakantie: ‘Schadelijk voor vertrouwen’
  politieonderzoek

  Noorse premier onder vuur vanwege verjaar­dags­eten­tje op ski-vakantie: ‘Schadelijk voor vertrouwen’

  Premier Erna Solberg ligt in Noorwegen onder vuur omdat zij samen met haar familie de coronaregels heeft overtreden. Dat gebeurde toen ze in februari op vakantie was in een populair skioord in het zuiden van het land. Solberg trekt het boetekleed aan, maar de oppositie vreest voor het draagvlak van de coronamaatregelen. ,,Dit is schadelijk voor het vertrouwen”, zegt de Arbeiderspartij vanuit de oppositie tegen het Noorse dagblad Verdens Gang. Er is vrijdag een politieonderzoek gestart.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”