We reisden in 2021 aanzienlijk minder vanwege de coronacrisis. Dat was onder meer te merken aan de stillere vertrekhallen op Schiphol.
Volledig scherm
We reisden in 2021 aanzienlijk minder vanwege de coronacrisis. Dat was onder meer te merken aan de stillere vertrekhallen op Schiphol. © ANP

Nederlanders reisden in 2021 minder door coronacrisis

Nederlanders reisden ook in 2021 veel minder door coronacrisis. Het aantal kilometers kelderde begin 2020 en was ook vorig jaar nog lager dan voor de pandemie. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In de zomer van vorig jaar leken de cijfers weer langzaam terug te keren naar de situatie van 2019, maar met het herinvoeren van de coronamaatregelen in november 2021 daalden deze weer.

  1. Oudste badplaats van Nederland piekert zich suf over wegblijven bezoekers: ‘De belevenis is niet optimaal’
    PREMIUM
    4

    Oudste badplaats van Nederland piekert zich suf over wegblijven bezoekers: ‘De belevenis is niet optimaal’

    Op een paar hele drukke dagen na, bleef het ondanks het prachtige weer deze zomer opvallend rustig op het strand van Scheveningen. Strandtenthouders hebben het over ‘een rampzalige zomer’. De gemeente denkt dat mensen door de stijgende prijzen ‘twee keer nadenken’ over een dagje strand, maar ondernemers en politici vermoeden dat het probleem echt bij de badplaats ligt. ‘Er moet een charmeoffensief komen'.